CJA aşteaptă oferte pentru construirea Centrului de Radioterapie

0
367

radioterapieDeşi au existat investitori privaţi interesaţi să deschidă în municipiu, un Centru de Radioterapie, iar autorităţile vor o astfel de unitate aproape de Spitalul Judeţean, proiectul întâmpină dificultăţi. Pentru ca terenul pe care va fi construit centrul să poată fi concesionat unei companii medicale dispuse să investească, la licitaţie trebuie să se prezinte mai mulţi potenţiali investitori. Aşa se face că, deşi un investitor a fost interesat, licitaţiile începute au fost până acum anulate, în lipsă de oferte. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean va scoate din nou la licitaţie contractul pentru concesionarea terenului şi deschiderea centrului, vital pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Un astfel de centru presupune o investiţie estimată la peste 7,8 milioane de lei.

Construirea Centrului de Radioterapie, pentru care se fac demersuri de aproape un an de zile este din nou în etapa de licitaţie pentru concesionarea terenului. Aleşii judeţului urmează să supună votului un proiect de hotărâre ce se referă la aprobarea caietului de sarcini şi a documentaţiei de atribuire pentru terenul din incinta Spitalului Judeţean, pe care ar urma să fie construit Centrul de Radioterapie. Două licitaţii în vederea concesionării au fost până acum însă, niciuna nu s-a finalizat cu succes, deşi există o companie investitoare interesată. În aceste condiţii, autorităţile au hotărât să înlesnească condiţiile de realizare a investiţiei. „Propunem modificarea şi completarea caietului de sarcini şi a documentaţiei de atribuire, a punctului „Investiţiile pe care concesionarul este obligat să le realizeze. Termene de realizare”, în sensul acordării posibilităţii punerii în funcţiune în mod etapizat a aparatelor medicale pentru tratarea bolnavilor oncologici, în funcţie de numărul de pacienţi oncologici care necesită tratament şi redefinirea  punctului «Regimul bunurilor utilizate de concesionar în derularea concesiunii »“, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Negocieri pentru investiţie de peste 7 milioane de euro

Terenul pe care ar urma să fie construit centrul are o suprafaţă de 909 metri pătraţi, iar concesionarea se va face pe o perioadă de 49 de ani. Centrul de Radioterapie ar urma să furnizeze servicii medicale atât în regim public, cât şi privat. Acesta ar urma să asigure acces la tratament oncologic pentru cel puţin 700 de pacienţi pe an.

În caietul de sarcini sunt trecute toate condiţiile pe care va trebui să le îndeplinească Centrul de Radioterapie. Vorbim de dotări de ultimă generaţie pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Compania investitoare se va angaja să construiască şi doteze centrul în doi ani de zile de la semnarea contractului de concesiune. Licitaţia pentru concesionarea terenului urmează să fie în curând reluată. Dacă dupa repetarea procedurii de licitatie, nu au fost depuse minim trei oferte valabile, CJA va putea trece la procedura negocierii directe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.