CJA caută constructor pentru drumul Arad –Felnac, resursele pentru anul acesta fiind de circa 9,3 milioane de lei

0
353

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aleşii judeţului caută constructori pentru un proiect de amploare, mult aşteptat de arădeni. Proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumului Arad – Felnac – limită judeţ Timiş a fost scoasă la licitaţie de Consiliul Judeţean săptămâna aceasta. Cum procedurile de achiziţie se referă şi la partea de proiectare, drumul ar urma să intre în lucru efectiv abia din toamnă. Banii însă sunt puşi deoparte, parte din finanţare fiind alocată deja de Ministerul Dezvoltării.

Firmele interesate de contratarea lucrărilor de proiectare şi execuţie pe DJ 682 Arad-Felnac limită judeţ Timiş pot depune oferte până la începutul lunii viitoare, data pentru deschiderea ofertelor fiind fixată pentru 1 iulie. Per total, punerea la punct a acestui tronson – unul dintre cele mai degradate din întreg judeţul – costă aproape 28 de milioane de lei. Pentru anul acesta, de la nivel central s-au primit peste 8,43 de milioane de lei, proiectul urmând să se deruleze pe perioada a trei ani, timp în care se vor aloca celelalte tranşe de finanţare. Fondurile au fost alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL, iar Consiliul Judeţean are de contribuit cu peste 700.000 de lei, adică cu 2,8 la sută din valoarea investiţiei. „Pentru anul acesta, valoarea totală destinată lucrărilor va fi de circa 9,3 milioane de lei, adică banii prin PNDL şi cofinanţarea Consiliului Judeţean. Sperăm ca perioada destinată proiectării să nu fie îndelungată, ca să meargă totul mai repede“, spune Cristian Drăgan, administrator public al Consiliului Judeţean.

Dacă administraţia nu va întâmpina impedimente în procedurile de atribuire a lucrărilor, drumul ar urma să intre în lucru cel mai probabil la începutu toamnei. „Procedurile vor dura astfel că, din păcate lucrările nu vor începe în vară. După ce avem un câştigător la licitaţie, sperăm ca totul să meargă bine. Cel mai probabil, lucrările efective vor începe în lunile septembrie – octombrie“, a mai spus Cristian Drăgan. În anii trecuţi, drumul a trecut prin schimbări de administrare, de la administraţia judeţeană la minister, după ce nu a mai putut fi reabilitat prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Rămas în patrimoniul ministerului, drumul nu a putut fi modernizat de Consiliul Judeţean, ci doar supus lucrărilor de reparaţii.

Drumul judeţean Arad – Şiria- Seleuş este însă în acelaşi blocaj ca şi până acum, blocaj în care fusese şi Arad – Felnac, acesta fiind încă în administrarea firmei constructoare căreia i-au fost atribuite lucrările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.