CJA caută furnizor pentru sistemul informatic de gestionare a Registrului Agricol Electronic

0
388

cja

Echipamente IT şi programe informatice în valoare de peste 5,2 milioane de lei – acestea sunt achiziţiile pentru care caută Consiliul Judeţean un furnizor. Un număr de 15 primării arădene ar urma să fie dotate cu aceste echipamente, pentru realizarea unui sistem informatic prin care să fie gestionat Registrul Agricol Electronic al judeţului.

Primăriile arădene se vor pune la punct cu tehnologia, registrele clasice de evidenţă urmând să fie înlocuite cu un sistem informatic complex şi eficient. Este vorba de proiectul „Sistem informatic pentru gestionarea registrului agricol electronic în judeţul Arad“, pentru care Consiliul Judeţean a obţinut anul trecut fonduri nerambursabile în valoare de circa 6,7 milioane de lei. În proiect au fost angrenate primării arădene, care îşi vor pune la punct baze informatice în domeniul agricol. Proiectul a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Arad în parteneriat cu 15 primării din judeţ şi a fost selectat spre finanţare prin Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE). Primăriile cuprinse în acest proiect sunt Ineu, Nădlac, Pâncota, Pecica, Sebiş, Apateu, Cermei, Covăsânţ, Fântânele, Pilu, Secusigiu, Semlac, Şepreuş, Şicula şi Şiria.

Administraţia a scos la licitaţie contractul pentru achiziţia echipamentelor IT şi serviciilor de dezvoltare şi implementare a soluţiilor software, pentru care este dispusă să plătească peste 5,28 milioane de lei. Din aceşti bani ar urma să se fie organizate şi cursuri de instruire cu noile echipamente, pentru funcţionarii din primării. Proiectul are o durată îndelungată de implementare, două luni fiind destinate recepţiei echipamentelor achiziţionate, opt luni, derulării şi lansării aplicaţiei şi încă trei luni, instruirii personalului. Termenul limită pentru punerea la punct a sistemului informatics este luna iunie a anului viitor. Firmele specializate în domeniul IT pot veni cu oferte până la începutul lunii august a anului, pe data de 5 a acestei luni fiind limita de depunere a ofertelor.

În cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Arad va avea rolul de lider de proiect şi intenţionează să achiziţioneze sisteme informatice destinate gestiunii unui Registru Agricol în format electronic. CJA are de acoperit doar 2 la sută din valoarea proiectului, aceasta fiind partea de cofinanţare. Registrul Agricol electronic are în vedere depășirea simplei digitalizări a documentelor și vizează redefinirea, regândirea în totalitate a proceselor și procedurilor. Odată creat, noul sistem va permite obţinerea uşoară de informaţii sigure şi în timp scurt, în domeniul agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.