CJA caută surse de finanţare pentru construirea unui nou spital

0
402

Construirea unui nou spital, în special pentru partea de oncologie este o prioritate, potrivit conducerii Consiliului Judeţean. Chiar dacă s-au investit milioane de euro în infrastructura medicală, problemele din sistemul de sănătate sunt mari, iar un nou spital ar putea fi o soluţie pentru parte din acestea.

Specialişti, plătiţi de Consiliul Judeţean Arad (CJA) pentru a întocmi o strategie pe sănătate privind judeţul Arad au făcut o radiografie a sistemului de sănătate arădean şi desigur, lacune mari au ieşit la iveală. Strategia de sănătate a fost prezentată în toamna acestui an. Specialiştii au subliniat atunci problema secţiilor medicale împărţite în tot oraşul – Spitalul Judeţean cu secţiile lui, Maternul, fostul Municipal, secţia Infecţioase şi noul Spital TBC.

În consecinţă, construirea unui nou spital modular ar mai rezolva din gravele probleme din sănătatea arădeană. În strategie s-au prezentat avantajele pe care le-ar avea o nouă unitate spitalicească – act managerial şi servicii medicale superioare, cheltuieli scăzute şi mai multă eficienţă la modul general.

Problema cea mai mare este lipsa de fonduri, în condiţiile în care Aradul nu a primit de la centru susţinere financiară. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean nu se poate baza nici de acum înainte pe bani de la Ministerul Sănătăţii şi este nevoit să caute surse de finanţare din exterior. Problema cea mai mare este lipsa de fonduri, în condiţiile în care Aradul nu a primit de la centru susţinere financiară. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean nu se poate baza nici de acum înainte pe bani de la Ministerul Sănătăţii şi este nevoit să caute surse de finanţare din exterior. „Anul acesta am avut realizări mari în sistemul de sănătate, iar în luna ianuarie vom inaugura noul Spital TBC. Cum am mai spus, construirea unui nou spital modul va constitui o prioritate. Vom căuta surse de finanţare pe fonduri europene – pe Programul Operaţional Regional, pe program transfrontalier pentru proiectul strategic spital modular axat pe oncologie“, a susţinut Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, la ultima conferinţă din acest an.

Potrivit estimărilor făcute de specialişti, un nou spital ar înghiţi fonduri de peste 12 milioane de euro, administraţia urmând să facă demersuri ca aceste fonduri să fie nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.