După ce sistemul medical arădean a fost vitregit de mult de finanțare de la centru, admninistrația județeană a luat hotărârea de a face din nou demersuri la Ministerul Sănătății, pentru obținerea de fonduri. Consiliul Județean așteaptă un răspuns la solicitarea făcută, pânî la jumătatea lunii acesteia.

„Am trimis solicitări la Ministerul Sănătății, prin care am cerut fonduri pentru investiții în sistemul medical.  Mă refer aici atât la lucrări de construcții, cât și ls echipamente medicale. Documentația a fost deja transmisă la minister, iar noi așteptăm un răspuns până pe data de 15 februarie. Sperăm să fie unul pozitiv, cu atât mai mult cu cât Aradul nu primit sume semnificative de la centru“, a susținut Adrain Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad.

În toamna anului trecut, Ambulatoriul integrat şi Unitatea de Primiri Urgenţe extinsă şi modernizată a Spitalului Judeţean – două mari investiţii de milioane de lei, au fost inaugurate. Realizarea ambulatoriului integrat s-a finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar valoarea investiţiei se ridică la circa 30 milioane de lei. Consiliul Judeţean şi-a adus o contibuţie de câteva milioane de lei la proiect. Ambulatoriul Spitalului Judeţean urmează să fie dotat cu mobilier şi echipamente, licitaţiile fiind deja în derulare.

Extinderea UPU-SMURD a implicat un efort financiar de circa 2,8 milioane de lei.

Administrația județeană are în plan un proiect ce ar avea ca finalitate construirea unei noi unități spitalicești în municipiu.

CJA are speranțe că, în exerciţiul financiar 2014 – 2020, se vor găsi surse de finanţare pentru a construi o secţie de Oncologie – pentru începerea noului spital modular.

Pentru secțiile de pediatrie și infecțioase – între cele mai degradate există șanse de mai bine. Și în acest caz, CJA nu se bazează prea mult pe banii din bugetul propriu, ci pe fonduri nerambursabile din exterior.

Recomandările redacției