autospecialaInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ se va dota cu o nouă autospecială. Consiliul Judeţean Arad intenţionează să cumpere prin licitaţie o autospecială de teren. Acest tip de autospecială va putea fi folosită pentru intervenţia în teren accidentat, pe apă, în zone de pădure şi pe teren acoperit de zăpadă şi gheaţă. Firma de la care va fi făcută achiziţia va trebui să se ocupe şi de pregătirea şi atestarea personalului din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care va folosi autospeciala.
Consiliul Judeţean este dispus să plătească 172.580 de lei pentru autospecială. Firmele interesate pot face oferte până pe data de 20 a acestei luni. Achiziţia se va face din bugetul administraţiei judeţene.
Anul trecut, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a dotat cu mai multe echipamente, din bani europeni. Este vorba de dotările făcute în cadrul proiectului „Achiziţionare de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Vest“, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.  Proiectul a fost accesat de Consiliul Judeţean Arad.

Recomandările redacției