lapteElevii arădeni vor primi, în anul şcolar 2013-2014, lapte, sana, iaurt sau chefir, prin programul naţional „Laptele şi cornul”.
Pentru a asigura produsele lactate necesare, Consiliul Judeţean Arad a lansat procedura de achiziţie publică a contractului „Furnizarea şi distribuirea produselor lactate pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi copiilor preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore, din judetul Arad”.
Conform caietului de sarcini, sunt ne­cesare 7.755.968 porţii a 200 ml/unitate în cazul laptelui şi în ambalaje cu greutăţi exprimate în grame pentru produsele din lapte fermentat. Copiii vor primi lapte tratat termic, UHT şi pasteurizat, precum şi produse din lapte fermentat, iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir.
Valoarea zilnică este de 0,62 lei/produs/copil/zi, fără TVA.
Pentru grupele speciale de copii, cei cu diabet şi intoleranţă la lactoză, se va asigura un regim alimentar pe baza prescripţiei medicului specialist. La cererea motivată a părinţilor, copiii care suferă de intoleranţă la lactoză vor beneficia de produse lactate care nu conţin lactoză în limita a 1,17 lei/elev.
Valoarea estimată a contractului este 4.808700 lei, fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 23 septembrie, ora 09.00.

Recomandările redacției