CJA dă peste jumătate de milion de lei, pentru activităţi non-profit

0
241

activitati

Proiectele non – profit de interes general vor primi anul acesta de la Consiliul Judeţean, mai bine de jumătate de milion de lei. Aleşii judeţului au stabilit de curând care vor fi direcţiile de finanţare nerambursabilă, pe activităţi non-profit. Autorităţile vor da cei mai mulţi bani pentru activităţi sportive, aşa cum au făcut şi anul trecut.
În ultima şedinţă a Consiliului Jdeţean, aleşii şi-au exprimat votul, pentru fondul necesar finanţărilor nerambursabile, destinate activităţilor nonprofit. Este vorba de activităţile pe care le organizează organizaţii neguvermantale şi asociaţii, precum şi de activităţi sportive şi de voluntariat. Ca să fie susţinute financiar, proiectele asociaţiilor trebuie să fie de interes general.
După aprobarea fondului total sde finanţare, de 535.000 de lei ar urma să fie organizată o licitaţie – concurs, pentru depunerea de proiecte pentru activităţi non-profit. Astfel, din mai bine de jumătate de milion de lei, 380.000 de lei vor fi destinaţi finanţării activităţilor sportive din acest an. În categoria actiovităţilor sportive finanţate intră evenimente precum „Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului”. Activităţile cultural-artistice şi cultura tradiţională, două diomenii distinct primesc fiecare de la CJA un fond a câte 40.000 de lei. Proiectele pe sănătate şi educaţie vor avea parte de fonduri de maxim 20.000 de lei, iar cele adresate tineretului arădean, 30.000 de lei. Pentru acţiuni de protecţie a mediului, administraţia mai este dispusă să dea 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.