savarsinMai mult de jumătate de milion de lei va cheltui administrația județeană cu Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin. Unitatea, a cărui viitor a stat la finele anului trecut sub semne de întrebare a rămas sub tutela Consiliului Județean pentru încă cinci ani.
Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al județului arată că suma pe care CJA ar urma să o transfere Unității de Asistență Medico – Socială Săvârșin se ridică la 530.000 de lei. După cum se arată în documentul în care se schițează bugetul, banii reprezintă transferuri pentru asigurarea funcționării acestei unități.
La finalul anului trecut a expirat peri­oada de cinci ani, în care CJA a administrat şi susţinut financiar Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UMS) Săvâr­şin. Deși, funcționarea UMS a stârnit în repetate rânduri tensiuni între aleșii județului, luna trecută s-a luat o decizie în pri­vința acesteia. Astfel a fost reînnoit contractul prin care UMS Săvârșin rămâne în custodia CJA, pentru următorii cinci ani. Clauza contractului de menținere în administrare a fost păstrarea obiectului de activitate. Administrația trebuie deci să sus­- țină cheltuielile de funcționare a unității. Potrivit unora din treprezentanții CJA se au în vedere și unele lucrări de reabilitare a acesteia. Imobilul în care funcționează unitatea nu a mai fost modernizat de o perioadă îndelungată.

Recomandările redacției