ambulatoriu

Detalii privind proiectul au fost prezentate într-o conferinţă la CJA

După ce, în vară a fost parafat contractul de finanţare pentru punerea la punct a ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean, la CJA s-a lansat astăzi proiectul „Ambulatoriul integrat din structura spitalului clinic județean de urgență Arad-reabilitare/modernizare,dezvoltare și echipare cu aparatură de specialitate”.

 

Consiliul Județean Arad a accesat finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului „Ambulatoriul integrat din structura spitalului clinic județean de urgență Arad-reabilitare/modernizare,dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate”, finanțat de Uniunea Europeană prin Regio – Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 3.

 

 

Proiectul urmăreşte dezvoltarea şi îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală.Se va realiza reabilitarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi dotarea acestuia cu echipamente performante, ceea ce va conduce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, la creșterea calității vieții, continuarea reformei în sistemul sanitar şi, pe termen lung, la apropierea de indicatorii de sănătate şi demografici de peste graniţă.

 

Suprafaţa desfăşurată asupra căreia se fac intervenţiile: 2.609,71 de metri pătraţi. În proiect este urmărită realizarea unor cabinete integrate pentru secţiile de Cardiologie, Boli Interne, Gastroenterologie, ORL, Pediatrie şi pentru Laboratorul de imagistică din cadrul Policlinicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Lucările se vor derula etapiyat astfel încât să nu fie afectată derularea activităţii medicale. „Proiectul se înscrie în strategia de dezvoltare a Spitalului Judeţean şi se înscrie în seria de proiecte care au ca scop asigurarea unui act medical performant.  Lucrările vor fi fi finanţate din fonduri europene precum şi din bugetul Consiliului Judeţean. Se va realiza reamenajarea, recompartimentarea, anveloparea termică a clădirii în care este amplasat ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi achiziţia de mobilier şi echipamente medicale de specialitate“, a spus Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 

Proiectul are o valoare totală de 34.757.734 de lei – 26.020.406,85 lei cheltuieli eligibile, 2.027.667,89 cheltuieli neeligibile și 6.709.659,70 lei TVA, din care, asistența financiară nerambursabilă este de 25.499.998 de lei.

Durata proiectului este de 16 luni. Reprezentanţii CJA spun că, anul viitor în noiembrie, ambulatoriul integrat ar urma să fie gata.

 

În perioada următoare, autorităţile vor scoate la licitaţie lucrări şi achiziţii.

Recomandările redacției