CJA – demers important pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere din fonduri UE

0
359

Conducerea Consiliului Județean va reprezenta Aradul în proiectul „Connec­ting communities to the TEN-T infrastructure in the Romanian-Hungarian border area”/„Conectarea comunităţílor la infrastructura TEN-T în zona de frontieră româno-maghiară” în cadrul Programului INTERREG V-A Ro-Hu 2014-2020.
Consilierii judeţeni au votat ca preşe­dintele Iustin Cionca să fie reprezentant pentru acest proiect. În acest proiect, administrația județului va fi parteneră cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Întreprinde­rilor din judeţul Bekes şi cu Primăria
Curtici.
„Prin acest proiect, în care Aradului îi revin 13 milioane de euro, dorim să modernizăm câteva tronsoane de drum din zona de frontieră, inclusiv o centură ocolitoare în oraşul Curtici. Aceste tronsoane sunt Pecica-Turnu, Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor, Socodor-Nădab şi Sânmartin-Şimand-Olari-Sântana. Prin finalizarea proiectului, vom moderniza un coridor rutier care va lega patru oraşe importante din judeţ: Nădlac, Pecica, Curtici şi Chişineu-Criş”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Hotărârea a fost adoptată în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, de la finele săptămânii trecute.
Programul INTERREG V-A RO-HU a lansat licitaţia restrânsă de proiecte pe „Prioritatea de investiţie 7/b Îmbună­tăţirea mobilităţii regionale prin conec­tarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv noduri multimodale”, cu termen de depunere a aplicaţiilor 24 aprilie 2017. Prioritatea de investiţie 7/b finanţează construirea şi modernizarea de drumuri care îmbună­tăţesc accesul la infrastructura TEN-T a comunităţilor periferice din regiunea de frontieră.
Sunt eligibile pentru finanţare doar drumurile care îmbunătăţesc direct accesul nodurilor secundare sau terţiare la reţeaua TEN-T de bază sau extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.