CJA derulează campania pentru consum de fructe și lactate în școli

0
439

Ca și în anii trecuți, administrația județului se va ocupa de programul de furnizare de lapte și mere, pentru preșcolari și elevi. Pe lângă furnizare, vor fi organizate și acțiuni educative pentru copii și tineri.

Așadar, Consiliul Județean Arad supune votului consilierilor județeni, furnizarea de mere pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de patru ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular pentru anul şcolar 2019 – 2020 din cadrul Programului pentru şcoli al României. „De această măsură au beneficiat, de-a lungul precedentelor ediții ale acestui program, mii de copii din municipiu și județ. Consiliul Județean Arad a organizat vizite la ferme de animale, dar și pomicole, pentru a populariza consumul de produse lactate și fructe și pentru a le arăta copiilor, la modul practic, ce înseamnă prelucrarea fructelor sau activitatea din fermele agricole”, a spus Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Cei de la Consiliul Județean vor trebui deci să se ocupe și de măsurile educative care vor însoţi distribuţia fructelor în şcoli, precum şi a produselor lactate în anul şcolar 2019-2020, în cadrul programului.

Urmează să fie organizate pentru elevi, vizite la ferme pomicole/legumicole și la ferme de producere a laptelui, ori la unităţi de condiţionare, ambalare, depozitare şi procesare a fructelor şi legumelor şi/sau la unităţi de procesare a laptelui, la sediul grupurilor şi/sau organizaţiilor de producători de fructe şi legume şi/sau la sediul cooperativelor de producători de fructe, legume şi lapte, la staţiuni de cercetare pomicolă, legumicolă sau de creştere a bovinelor, la laboratoare de profil, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare.

Administrațiile trebuie să se ocupe și de organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi legume, lapte şi produse lactate, cu acordarea de premii precum şi organizarea de activităţi de grădinărit la nivelul şcolii.

„Considerăm această campanie, de conştientizare a importanţei consumului de fructe şi legume proaspete, ca fiind extrem de importantă pentru elevii de şcoală generală. În această perioadă a vieţii se formează obiceiurile alimentare şi de aceea ne străduim, în măsura în care se poate, să îi informăm pe copii asupra aspectelor legate de o alimentaţie corectă”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.