CJA face demersuri pentru construirea unei noi unităţi medicale, pentru patologie infecţioasă

0
385
patologie
Investiţia ar putea costa peste 3,7 milioane de euro

Sistemul medical arădean ar urma să scape de povara unei clădiri retrocedate şi grav degradate, în viitor. Este vorba de unitatea în care se găseşte Secţia Infecțioase Adulţi, dar şi de cea pentru copii, separată de prima, pentru care ar urma să se construiască şi doteze un unou imobil

Planuri mari de investiţii în sănătate are administraţia judeţeană, pentru câteva urmând să fie accesate fonduri europene, în timp ce, pentru altele, CJA se bazează doar pe bugetul propriu. Circa 3 ,7 milioane de euro ar urma să fie investiţi în construirea unei clădiri pentru problemele de patologie infecţioasă, în incinta Spitalului Judeţean. Deocamdată, pentru această investiţie care se va realiza în doi ani de zile nu se ştie dacă vor exista şi alte surse de finanţare în afara bugetului CJA.

În luna decembrie 2014, Consiliul Judeţean a scos la licitaţie un contract ce se referă la realizarea documentaţiilor tehnico-economice pentru construirea clădirii destinate patologiei infecţioase din incinta Spitalului Judeţean. Executantul va avea atribuţia de obţinere a avizelor şi autorizaţiior necesare, de asigurare a asitenţei tehnice pentru proiect, de realizare a devizului şi a documentaţiilor de licitaţie pentru contractarea lucrărilor şi lista ar putea continua.

Suprafaţa pe care va fi efectuată construcţia, lângă Spitalul Judeţean este de 2.280 de metri pătraţi. Clădirea pentru patologie infecţioasă ar urma să găzduiască mai multe secţii – Secţia de Infecţioase Copii, ce va avea aici 20 de paturi, Secţia de Infecţioase Adulţi, cu 27 de paturi precum şi Compartimentul H.I.V, cu nouă paturi. Calculele făcute până acum arată că lucrările vor cosa peste 16,5 milioane de lei, adică în jur de 3,75 de milioane de euro.

Secțiile pentru tratarea bolilor infecțioase adulţi şi copii funcționează în prezent în clădiri separate. Secţia Infecțioase Adulţi se găseşte într-o clădire improprie, situată în municipiul Arad,  din strada Cicio Pop, numărul 43, un imobil retrocedat, în timp ce, Secţia Infecțioase Copii funcționează în clădirea Pediatrie I.

Secţia de pediatrie 1 şi Boli Infecţioase Copii se găsesc în prezent în imobilul C 10 a spitalului, care va fi amenajată. În toamna anului trecut, CJA a aprobat primele documentaţii pentru amenajarea imobilului în care îşi vor desfăşura activitatea Secţia Pediatrie 1 şi Compartimentul Neuro Psihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. În consecinţă, Secţia de Infecţioase Copii va trebui mutată într-o nouă locaţie, iar aceasta este noul imobil pentru patologie infecţioasă.

Demn de menţionat că, amenajarea şi dotarea secţiei de Pediatrie a fost evaluată la circa 15 milioane de lei.

Construcţia şi amenajarea secţiei Patologie Infecţioasă ar urma să înceapă în primăvara anului acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.