CJA face demersuri pentru revigorarea turismului

0
169

Consiliul Județean vrea noi măsuri pentru revigorarea turismului arădean. Grupul de lucru din cadrul Consiliului Judeţean care se ocupă cu elaborarea noii strategii de dezvoltare turistică a judeţului Arad
s-a întâlnit cu operatorii din turism. În cadrul dezbaterii, reprezentanţii din sistemul hotelier, gastronomic şi ai agenţiilor de turism au venit cu sugestii şi propuneri, pentru revitalizarea turismului arădean.
Astfel, s-au identificat atât zonele cu potenţial turistic, diferitele tipuri de turism care funcţionează în judeţul nostru, dar şi problemele cu care se confruntă operatorii din turism. Astfel, cele mai importante probleme sunt infrastructura, în special cea rutieră, insuficienta promovare a Aradului, anumite obiective nefiind cunoscute nici măcar de arădeni.
Între propunerile făcute de
operatorii din turism au fost dezvoltarea unor tipuri de turism: cinegetic – care atrage şi în prezent mulţi turişti, în special din străinătate, sportiv – ciclism și cros, gastronomic sau istoric.
Dezbaterile legate de strategia turistică a judeţului Arad vor continua. Miercuri, 11 ianuarie va avea loc o consultare cu mediul de afa­ceri, iar joi, 12 ianuarie, o întâlnire cu conducerea municipalității. Vor fi organizate mai apoi întruniri cu societatea civilă şi Boardul Aradului, cu reprezentanții mass-media și cu consilierii județeni și municipali.
Joi, 19 ianuarie, de la ora 16.30 se va desfășura o consultare pu­blică, cu toate persoanele interesate să îşi aducă contribuţia la Strategia de Dezvoltare a Turismului în Judeţul Arad. De asemenea, vineri, 20 ianuarie se vor desfășura consultări cu primarii din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.