CJA finanțează un proiect destinat educației copiilor în școlile defavorizate

0
293

Reprezentanții Consiliului Județean au decis ca instituția să se implice în educația copiilor din şcolile defavorizate. CJA vrea să asigure finanțarea pentru implementarea proiectului „Măsuri integrate de îmbunătăţire a accesului la educaţie al copiilor din şcoli defavorizate”. Este un proiect accesat printr-un parteneriat între Asociaţia „Telefonul Copilului”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad (CJRAE), instituţie subordonată Consiliului Judeţean.
CJRAE urmărește prin acest proiect „Evaloarea psihologică a dezvoltării, consiliere psihologică, asistenţă logopedică şi orientare şcolară/profesională”.
„Vom constitui o echipă de psihologi, logopezi şi consilieri de orientare şcolară care vor acorda suportul necesar ca­drelor didactice pentru a dezvolta o relaţie cadru didac­- tic-copil-părinte constructivă şi productivă, cât şi adaptarea activităţii şcolare şi extracurriculare la nivelul de pregătire pentru şcoală al copiilor”, a susținut Viorel Binchiciu, coordonator al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul CJRAE Arad. Proiectul se adresează unui grup ţintă de 388 de copii.
Valoarea totală eligibilă a proiectului accesat în parteneriat de cele patru entităţi este de 563.480 lei. Consiliului Judeţean Arad asigură o cofinanțare de 84.522 lei, precum și fondurile pentru cheltuielile neeligibile aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.