Aleșii CJA au aprobat cererile administrațiilor locale, de transferare spre alte investiții a unor sume primite la începutul anului altor obiective. Fondurile au fost repartizate de către Consiliul Județean către primării, sursa fiind cota de 6% din impozitul pe venit.

Am dat curs cerințelor administrațiilor locale, de a muta anumite sume de la unele investiții la altele. Practic, aceste sume au fost alocate comunităților locale, iar administrațiile locale știu cel mai bine cum și unde să folosească fondurile puse la dispoziție de Consiliul Județean. Această flexibilitate a Consiliului Județean subliniază, de fapt, colaborarea foarte bună cu administrațiile locale, rezultatul concret regăsindu-se în satisfacerea nevoilor oamenilor”, au spus reprezentanții CJ Arad.

Această solicitare a venit din partea a două primării din județ: Sebiș și Olari.

Așadar, la Primăria Orașului Sebiș s-au schimbat alocările de la modificarea obiectivului de investiții din „asfaltare drum Sebiș-Sălăjeni” în „asfaltare DJ 792 B”. Valoarea investiției este de 200.000 lei. La Primăria comunei Olari,s-au alocat bani pentru modernizarea de străzi interioare.

Unitățile administrativ-teritoriale pot solicita schimbarea proiectelor pentru care Consiliul Județean a alocat bani, cu alte investiții prioritare.

Recomandările redacției