CJA folosește banii de la centru pe diferite proiecte

0
324

cjaLa CJA s-a aprobat cuprinderea în buget a fondurilor primite de la Guvern, în urma unei rectificări. Judeţul a primit 55 de milioane de lei, peste 12 milioane de euro, din care, Consiliului Judeţean i-au fost alocaţi peste 13 milioane de lei, respectiv trei milioane de euro. Banii vor fi orientați în special pe Masterplanul pe deșeuri.

„Am convocat ședința pentru rectificare bugetară și peste o săptămână vom avea și ședință ordinară. Am primit de la Guvern, o sumă de peste 13 milioane de lei, la rectificare bugetară, asta înseamnă  trei milioane de euro. Cu acești bani s-a acoperit o parte din minusul pe care l-am avut de la începutul anului, când Aradul a fost vitregit de cinci milioane de euro. Banii primiți acum au fost împărțiți pe proiectul de implementare a sistemului integrat de management al deșeurilor – 10 milioane de lei, pentru lucrări deja executate la drumul Arad – Felnac, drum pentru care s-au mai slocat bani și pe Programul de Dezvoltare Locală, în sumă mică. S-au mai alocat bani pentru proiectul «Casa Verde» de la Căsoia. Din banii alocați de la centru, CJA a mai distribuit și instituțiilor subordonate, pentru cheltuieli proprii și arierate“, susține Adrian Țolea, președintele interimar al CJA. Acesta a mai vorbit și despre banii pe care îi mai așteaptă de la centru. Aradul ar mai putea primi fonduri spre finele acestui an.

„Așteptăm și sperăm să mai fie o rectificare bugetară în acest an, pentru ca și minusul rămas, de două milioane de euro să fie acoperit. Din câte am înțeles și primăriile așteaptă fonduri suplimentare. Dar nu depinde de noi, ci de Guvern“, a conchis Adrian Țolea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.