Administrația arădeană are relații de parteneriat strânse cu Republica Moldova. În acest context, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca s-a întâlnit duminică, la Chișinău, cu primarul ales al capitalei Republicii Moldova, viceprim-ministrul țării, Andrei Năstase.

Vicepremierului Andrei Năstase i s-a înmânat cea mai înaltă distincție a județului Arad, „Unire și Credință”, acordată prin votul consilierilor municipali și al consilierilor județeni. Titlul i-a fost acordat pentru implicarea lui Andrei Năstase în parcursul european al Republicii Moldova, pentru reprezentarea  principiilor europene și pentru activitatea susținută în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, cu care județul Arad împărtășește valori comune. 

Directorul executiv al Direcției Comunicare și Strategii din Consiliul Județean Arad, dr. Andrei Ando a fost alături de șeful CJ.

„Am acordat, la Chișinău, cea mai importantă distincție a județului și municipiului Arad, titlul «Unire și Credință», domnului Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului, vicepremierul Republicii Moldova, ca urmare a hotărârii Consiliului Județean Arad și a Consiliului Local Municipal Arad. În cadrul întâlnirii am convenit ca Aradul să fie un punct de sprijin și un partener de încredere în dezvoltarea administrației Chișinăului, profitând de experiența noastră în accesarea fondurilor europene, implementarea proiectelor de infrastructură și gestionarea serviciilor sociale. Am încredere în tinerețea și entuziasmul lui Andrei Năstase, în dragostea lui pentru Chișinău, pentru locuitorii acestuia și ai întregii țări, un bun român, pro-european și un creștin cu valori și principii puternice, un om care doar unește și niciodată nu dezbină”,  a spus președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Oficialul Andrei Năstase a susținut că partenerii Aradului din Republica Moldova, raioanele Ungheni și Ialoveni au ocazia să beneficieze de experiența funcționarilor arădeni, în domeniul atragerii fondurilor europene și în implementarea proiectelor de dezvoltare. În viziunea sa, și capitala Chișinău trebuie să identifice domenii de colaborare cu parteneri din România, ca Aradul, și să învețe din experiența lor, să implementeze proiecte comune, să atragă bani europeni pentru dezvoltarea rețelei de drumuri, pentru transportul în comun, sănătate, școli și grădinițe și sistem medical. 

În Republica Moldova, realizările din Arad sunt apreciate, iar reprezentanții CJA vor să fie consecvenți în această relație.

 

 

 

Recomandările redacției