CJA își majorează cheltuielile din buget, pentru a finanța lucrări

0
465

Administrația județeană estimează că va cheltui cu peste 20 de milioane de lei în plus, față de cât a estimat la începutul anului. Așadar, aleșii județeni sunt chemați să participe la o nouă ședință de Consiliu Județean, programată pentru finele acestei luni. În această majorare a cheltuielilor, prevăzută într-un proiect de hotărâre ce va fi supus la vot – intră și fonduri nerambursabile.

Între proiectele pentru care este necesară majorarea cheltuielilor din buget intră proiectul „Cooperare transfrontalieră în domeniul asistenţei medicale pentru o prevenire eficientă, servicii de sănătate mai bune şi o reabilitare/recreere eficientă în judeţele Békés şi Arad”- ROHU“ dar și proiectul „Reţea transfrontalieră pentru îmbunătăţirea capacităţii de răspuns şi a managementului riscurilor în situaţii de urgenţă – ROHU“.

Consiliul Județean va aloca bani pentru construirea noului Spital de Psihiatrie lde la Căpâlnaș – 1.16 milioane de lei, în mare parte, bani proveniți de la bugetul de stat, prin Programul National de Dezvoltare Locală, iar suma de 71 mii lei se alocă din excedentul anilor precedenţi.

Grosul banilor este regăsit la capitolul „transporturi“ din proiectul de rectificare bugetară și anume, peste 16.56 milioane de lei. Din acești bani urmează să fie derulate proiecte transfrontaliere, pentru drumurile de legătură cu granița. De asemenea, ar urma să fie finațate „Modernizare DJ 792E km 3+700…15+000 Dieci – Dezna”, DJ 572 Lipova – limită județ Timiș. CJA mai vrea să achiziționeze o autoutilitară, precum și un utilaj entru remedierea și reciclarea îmbrăcăminților bituminoase. Nu în ultimul rând, tot din această finanțare, la drumuri se vor efectua lucrări de întreținere și reparații la drumuri. Fonduri vor mai fi alocate și pentru unități al Spitalului Clinic  Județean de Urgență. Nu în ultimul rând, sume de bani sunt destinate remunerării unor angajați. Vom reveni cu amănunte privind destinația banilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.