Câteva sute de burse de ajutor social, dar și de merit vor fi acordate elevilor arădeni care învață în instituții de învățământ special. De stabilirea acestora, precum și de alocarea banilor pentru burse, pentru anul școlar 2019-2020 se ocupă Consiliul Județean.

De burse ar urma să beneficieze copiii și tinerii care învață în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, Liceul Special ,,Sfânta Maria“ și Liceul Tehnologic ,,Sava Brancovici” Ineu. Conducerile acestor unități de învățământ special au făcut solicitări pentru burse destinate elevilor cu nevoi speciale.

„Urmare a centralizării situațiilor primite de la unitățile de învățământ special aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad, au fost solicitate, pentru anul școlar 2019-2020, un număr de 162 burse de ajutor social și 8 burse de merit pentru semestrul I, respectiv un număr de 206 burse de ajutor social și opt burse de merit pentru semestrul al II-lea“, se arată într-un referat care însoțește proiectul de hotărâre al Consiliului Județean. Dosarele privind atribuirea burselor sociale și a burselor de merit au fost analizate și aprobate de comisiile de specialitate din cadrul unităților de învățământ.

Așadar, pentru bursele de ajutor social a fost stabilit un cuantum valoric de 250lei/bursă/lună, iar pentru bursele de merit, un cuantum valoric de 100lei/bursă/lună.

Proiectul de hotărâre privind alocarea banilor destinați burselor pentru copiii din învățământul special intră la vot în ședința Consiliului Județean de la fineler acestei luni.

Recomandările redacției