CJA plătește pentru amenajarea de stații de autobuz, în Fântânele

0
483

După cum anunțam într-un număr trecut al ziarului, Consiliul Județean intenționează să construiască stații de autobuz în județ. În ședința ordinară a CJA de joi, 26 septembrie, aleșii județeni au și aprobat un proiect de hotărâre în acest sens, pentru amenajarea a două noi stații de autobuz, în localitatea Fântânele, în zona industrială.

Potrivit celor de la CJA, practic, se va realiza câte o bandă în plus, pe o parte și pe cealaltă a drumului, fiecare în lungime de 150 de metri, cu o lățime de șase metri, iar refugiile pentru pietoni  vor avea patru metri lungime, 1,60 metri lăţime şi 2,8 metri înălţime.

De menționat că, de curând, CJA a răspuns solicitărilor pentru introducerea de curse de autobus, pentru elevii navetiști, care învață la orele amiezii.

„Răspundem întotdeauna cerințelor cetățenilor, inclusiv în acest domeniu al transportului în comun din județ. Dacă în urmă cu o săptămână am dat curs solicitărilor elevilor și profesorilor de la Colegiul Național «Elena Ghiba Birta», privind suplimentarea unor curse pe anumite trasee județene, necesare elevilor care studiază după-amiaza, construirea acestor două stații de autobuz în Fântânele se încadrează în același registru, prin care încercăm să ne conformăm așteptărilor cetățenilor”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

În prezent, transportul în comun nu dispune de staţii în acea zonă şi trebuie să staţioneze pe benzile de circulaţie a drumului judeţean DJ 682, ceea ce generează probleme în trafic. După aprobarea studiului de fezabilitate, proiectarea şi execuţia celor două staţii de autobuz vor fi scoase la licitaţie.

Pentru această investiție, Consiliul Județean va avea de plătit circa 480.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.