transfrontalier

Aleşii judeţului şi omologii maghiari din Bekes s-au întâlnit pentru a discuta depre proiectele comune. Una dintre temele întâlnirii a fost proiectul de dezvoltare a serviciilor medicale oncologice transfrontaliere.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bekes şi ai Consiliului Judeţean Arad derulează noi proiecte pe Programul de Cooperare Transfrontalieră 2014-2020. Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România are ca scop apropierea persoanelor şi  comunităţilor din zona de frontieră, pentru a facilita dezvoltarea comună a zonei de cooperare, bazându-se pe avantajele cheie specifice regiunii de graniţă.

În cadrul unei întâlniri de lucru ce s-a desfăşurat la CJA, au fost analizate soluţii comune pentru dezvoltarea economică şi socială a zonei eligibile, precum şi posibilitatea derulării de proiecte finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 2014-2020.

„Mă bucură că împreună cu colegii noştri din Bekes am stabilit priorităţile fiecăreia dintre părţi, iar judeţul nostru va putea astfel accesa fonduri semnificative în domenii strategice cum ar fi drumurile sau sănătatea. Parteneriatul Arad-Bekes se dovedeşte eficient pentru ambele părţi”, a spus Nicolae  Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În cadrul întâlnirii, s-au stabilit şi definitivat partenerii eligibili pentru proiectul strategic al judeţului – „Dezvoltarea serviciilor medicale oncologice transfrontaliere”, care presupune extinderea şi modernizarea Secţiei Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pornind de la necesităţile cetăţenilor şi având în vedere că numărul cazurilor oncologice din judeţul Arad reprezintă o problemă îngrijorătoare. Se va crea o linie de diagnostic şi tratament în domeniul oncologic care se va adresa tuturor categoriilor populaţiei, în special celor cu venituri reduse.

S-au mai discutat şi alte propuneri de proiecte comune, şi anume în domeniul reabilitării drumurilor – crearea unei legături între Gyula şi DJ 709 K Zerind – Vărşand, inclusiv pod peste râul Crişul Alb la Vărşand, dar şi turistic sau de reabilitare a patrimoniului.

Recomandările redacției