CJA, solicitat ca membru fondator la Asociaţia „Arad – capitală culturală europeană 2021“

0
380

cja asociatieCandidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană – 2021 ajunge în atenţia administraţiei judeţene. Consiliul Judeţean urmează să devină membru fondator al asociaţiei care se va ocupa de promovarea candidaturii Aradului.

Aleşii judeţului vor avea de votat un proiect ce prevede participarea judeţului în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei „Arad – capitală culturală europeană 2021“. Invitaţia a venit din partea Primăriei, din organizaţie aparţinând instituţii publice din subordinea autorităţilor locale, universităţi, personalităţi locale, agenţi economici şi oameni politici. „Solicitarea Primăriei Municipiului Arad este făcută având la bază însemnătatea conjugării eforturilor din partea tuturor factorilor: politici, economici şi sociali în derularea acţiunilor premergătoare momentului în care municipiul Arad va fi pregătit să participe la procedura de selecţionare, în vederea obţinerii titlului  «Arad – capitală culturală europeană 2021», activităţi care se vor întinde pe o perioadă de mai mulţi ani“, se menţionează în referatul proiectului de hotărâre ce va sta pe masa aleşilor judeţeni în şedinţa CJA de luna aceasta. Reprezentantul judeţului Arad la adunarea de constituire a asociaţiei, precum şi la stabilirea componenţei consiliului director şi a comisiei de cenzori ale asociaţiei va fi preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.

Asociaţia va avea caracter cultural şi o conducere executivă, cu sediu şi angajaţi, în acest sens fiind disponibilă pentru anul în curs, suma de 100.000 de lei de la bugetul local. Asociaţia va pregăti dosarul de candidatură care va fi depus în 2015 şi va coordona programul manifestărilor şi evenimentelor care se vor desfăşura în Arad. Aradul şi-a lansat candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană – 2021, evenimentul având loc la Bruxelles, la Parlamentul European, în martie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.