Aradul este înfrățit cu două raioane din Republica Moldova, unde, la final de săptămână vor avea loc alegeri parlamentare.
Președintele Consiliului Județean Arad (CJA), Iustin Cionca transmite locuitorilor raioanelor Ungheni și Ialoveni un îndemn de a participa la vot. CJA vrea să sprijine logistic și nu numai, pregătirea lor în vederea aderării la Uniunea Europeană.
,,Uniunea Europeană este singura cale de urmat pentru Republica Moldova! Aceste alegeri pot marca o ruptură definitivă cu trecutul si un angajament ferm al cetățenilor moldoveni, al românilor de peste Prut, față de principiile europene, față de un viitor într-un stat modern, democratic, dezvoltat. Într-un răstimp de 10 ani de la aderarea României la UE, județul Arad a absorbit un miliard de euro în mediul public și privat și a folosit aceste fonduri pentru creșterea calității vieții arădenilor. Aradul este astăzi principala destinație a românilor care își caută un loc de muncă nu în străinătate, ci în țara lor! “, a spus Iustin Cionca.

,,Singura cale corectă pentru românii de peste Prut este cea europeană!”

Acesta a subliniat că, în județul nostru se derulează proiecte majore de canalizare și extindere a rețelei de apă, de modernizare a sistemului de sănătate publică, a infrastructurii rutiere și un program de regenerare urbană unic în România. De asemenea, acesta a precizat și că șomajul este de doar 1,3 la sută. „Aradul s-a dezvoltat pe fonduri europene și este astăzi un exemplu în România a ceea ce înseamnă valorificarea corectă a aderării la UE. Îmi doresc ca partenerii noștri din Republica Moldova și cetățenii moldoveni să se inspire din acest exemplu, să înțeleagă că este important să participe la vot. Consiliul Județean Arad s-a oferit să asigure pregătirea funcționarilor din Ungheni și Ialoveni  care se vor specializa în scrierea de proiecte pentru finanțarea europeană, să contribuim astfel, în felul nostru, la dezvoltarea celor două raioane”, susține Iustin Cionca.

Recomandările redacției