CJA va premia mai multe şcoli care s-au remarcat în campania „Gândeşte verde, vezi verde”

0
298

verde

„Gândeşte verde, vezi verde” – este proiectul Consiliului Judeţean, în cadrul căruia au fost plantaţi peste 1.000 de pomi fructiferi, în mai multe zone din judeţ.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad s-a alăturat elevilor din mediul rural şi a plantat împreună cu aceştia, pomi fructiferi, în cadrul campaniei ajunse la cea de-a doua ediţie.

Nicolae Ioţcu s-a alăturat tinerilor elevi din Buteni, Bocsig şi Ineu şi a plantat, împreună cu ei, peste 100 de pomi fructiferi: meri şi peri. „M-a bucurat entuziasmul copiilor, care au fost conştienţi de faptul că lasă ceva în urmă, că fac ceva în viaţă ce va dăinui. Dincolo de mesajul ecologic, de dragoste faţă de natură, copii au primit şi, la rândul lor, au oferit o lecţie de viaţă. Consiliul Judeţean Arad va fi întotdeauna un partener generos când este vorba de astfel de proiecte“, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean.

La finalul campaniei, Consiliul Judeţean Arad va acorda premii celor mai merituoase trei şcoli înscrise în concurs, premii constând dotarea cu calculatoare.

În total, în cadrul campaniei s-au plantat peste 1000 de pomi, în 23 de şcoli din localităţile Almaş, Andrei Şaguna, Arad, Bocsig, Buteni, Caporal Alexa, Cărand, Conop, Cuied, Dieci, Fiscut, Grăniceri, Iacobini, Ineu, Sâmbăteni, Secusigiu, Socodor, Şagu, Şimand, Şofronea, Ususău, Vladimirescu şi Zerind.

Începând cu anul şcolar 2009/2010, România implementează programul comunitar de încurajare a consumului de fructe în şcoli, în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

Pentru anul şcolar 2014/2015, pe lângă distribuţia gratuită de fructe şi/sau legume, statele membre au obligaţia de a implementa măsuri adiacente al căror scop constă în formarea şi fixarea de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul grupului ţintă ales. Potrivit cerinţelor UE, acestea au obligaţia să pună în aplicare cel puţin una dintre măsurile adiacente, în mod opţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.