CJA vrea mai multă transparență și măsuri anticorupție

0
543

Reprezentanții Consiliului Județean (CJA) au anunțat că, la nivelul instituției se derulează un proiect parte din strategia anticorupție. Mai precis, conducerea CJA vrea ca activitatea angajaților să fie mai transparentă și să fie respectat un nou cod de conduită. Practic autoritățile ar trebui să faciliteze arădeanului de rând, accesul la informații ce vizează activitatea, proiectele instituției, declarațiile de avere și alte informații.

La Consiliului Județean Arad a fost organizată o nouă întâlnire de lucru în cadrul proiectului „Anticor Arad”, proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, ce a pornit de la necesitatea implementării, la nivelul instituției, a Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020 – au anunțat cei de la CJA.  „Prin acest proiect, ne-am propus creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii în cadrul Consiliului Județean Arad, prin implementarea unor măsuri absolut necesare în buna desfășurare a activității”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Acet proiect se implementează pe parcursul a 16 luni, urmând ca în această perioadă să fie elaborate o serie de instrumente noi de lucru.

„Am prezentat noul cod de conduită etică ce urmează a fi implementat în Consiliul Județean Arad în perioada următoare. Am avut în vedere, la elaborarea acestui document, cele mai recente modificări ale legislației referitoare inclusiv la protecția datelor cu caracter personal”, a spus Gabriela Chiricheu, directorul Direcției Programe de Dezvoltare.

Printre rezultatele proiectului se numără: cod de conduită elaborat și implementat la nivelul UAT Județul Arad și  elaborarea a șase proceduri de sistem privind indicatorii anticorupție (n.a procedura privind declararea averilor, procedura privind transparența decizională, procedura privind accesul la informații, procedura privind declararea cadourilor, procedura privind evitarea situațiilor de conflict de interese și a cazurilor de incompatibilitate, procedura privind consilierea etică a angajaților).

Ar urma să fie derulată o campanie de informare în vederea creșterii gradului de conștientizare, a nivelului de educație anticorupție și a promovării bunelor practici anticorupție, organizată în 11 localități din județul Arad, adresată personalului și aleșilor locali din autoritățile publice locale.

Va fi organizat un curs de formare privind etica și integritatea adresat consilierilor de etică, personalului de conducere din cadrul UAT Județul Arad și consilierilor județeni.

Proiectul are o valoare totală de 373.907 de lei, contribuția CJA fiind de (2%): 7.478,15 lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.