CJA vrea să aloce sute de mii de lei instituțiilor de cultură

0
1218

Aleșii județului dau mai mulți bani pentru instituțiile de cultură. Consiliul Județean își rectifică bugetul de venituri și cheltuieli din nou, iar pentru Bibliotecă și Muzeu alocă fonduri noi, pentru lucrări de modernizare, pentru dotări și proiecte. În total, peste 800.000 de lei vor fi alocați instituțiilor culturale.

Așadar, Consiliul Județean (CJA) vrea să aloce 635.000 de lei, pentru Complexul Muzeal, iar o parte din bani vor fi folosiți pentru Școala Populară de Arte.

Acești bani ar urma să fie folosiți pentru dotarea cu obiecte de inventar a taberelor de la Moneasa şi Căsoaia, a sălilor de curs din cadrul Şcolii Populare de Artă, pentru reparaţii la Teatrul de Vară Moneasa și pentru împrejmuirea terenului de fotbal din tabăra Moneasa.

De asemenea, fondurile ar urma să deservească pentru suplimentarea acţiunilor şi pentru realizarea investiţiilor ce presupun amenajarea unui complex de joacă în taberele de la Moneasa şi Căsoaia, pentru instalarea unui sistem de încalzire în tabăra Căsoaia, achiziţionarea unui utilaj de tuns iarba şi a unor boxe necesare Şcolii Populare de Artă.

Cei de la CJA au în vedere și valorificarea unor obiecte de artă de la Muzeu. „Ca urmare a deteriorării acoperişului clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Complexul Muzeal Arad şi a luminatoarelor din cele două săli destinate expunerii lucrărilor de artă de mari dimensiuni se impune alocarea fondurilor necesare pentru realizarea unor lucrări de reparaţii şi renovare“, susțin cei de la Consiliul Județean.

Reprezentanții administrației județene suplimentează cu aproape 220.000 de lei, bugetul Bibliotecii Judeţene „AD Xenopol“. Din acești bani se vor face reparaţii curente la sediul central şi la filialele din Micălaca şi Aurel Vlaicu, amenajarea grădinii interioare, dotarea cu echipamente IT necesare desfăşurării activităţilor la secţiile bibliotecii, suplimentarea proiectelor „Centenar” şi „Publicaţii de specialitate” aprobate în programul minimal şi pentru plata altor cheltuieli de funcţionare.

Vor fi alocați bani pentru două calculatoare şi două aparate de scanat performante. Se vor efectua și virări de credite, în cadrul bugetului Complexului Muzeal Arad, pentru desfăşurarea unor activităţi de promovare a patrimoniului mobil, a unor activităţi culturale realizate în parteneriat cu alte instituţii şi ONG–uri și pentru deplasările personalului în străinătate şi plata cheltuielilor de funcţionare.

Proiectul de hotărâre intră la vot în ședința de săptămâna viitoare a CJA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.