CJA vrea să asigure securizarea Spitalului Județean Arad împotriva incendiilor

0
451

Consiliul Județean vrea să asigure securitatea în caz de incendiu la Spitalul Județean. Aleșii județului au aprobat deja alocarea unei sume de 155.000 lei, pentru achiziţionarea serviciilor de elaborare documentaţii în vederea obţinerii autorizaţiei pentru Securitate la Incendiu. Conducerea CJA subliniază că administrația arădeană este singura din țară care a reușit să construiască un spital nou, pe propria cheltuială.
„Cred că este important de spus că astăzi foarte puţine dintre spitalele din România sunt conforme cu standardele ISU. Ele au fost construite cu zeci de ani în urmă, unele sunt chiar în clădiri mai vechi de o sută de ani, iar regulile de dată recentă şi care se schimbă frecvent ar presupune nişte circuite şi căi de evacuare care trebuie amenajate ulterior. Este nevoie de aceste inves­tiţii pentru siguranţa pacien­ţilor şi a cadrelor medicale. Înţelegem acest lucru. Consi­liul Judeţean a investit, de alt­fel, peste 27 de milioane de euro în modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de la preluarea sa, în anul 2010. Suntem singurul Consiliu Judeţean din România care a construit, pe cheltuiala sa, un spital nou, de la zero, Spitalul TBC!”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Studiul pentru siguranţa împotriva incendiilor, care va fi efectuat acum, va viza unele clădiri din incinta Spitalului. Suma va fi repartizată din excedentul bugetar al anilor precedenţi.
(S.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.