Distribuirea biletelor de tratament de către Casa Judeţeană de Pensii Arad a ajuns deja la seria a opta. Săptămâna trecută, zeci de vârstnici arădeni s-au prezentat la sediul instituţiei pentru bilete de tratament.
Seria a opta de alocare a biletelor de tratament a adus pensionarilor arădeni un număr de 24 de bilete de tratament, către o serie de staţiuni, unele aproape de casă, altele mai îndepărtate. Ce e drept, cei mai mulţi vârstnici au putut pleca să se relaxeze la Mo­neasa, dar şi la Băile Felix şi 1 Mai. Alte destinaţii de tratament în care au plecat pensionarii sunt: Buziaş, Căciulata, Călacea, Covasna, Geoagiu, Govora, Herculane, Neptun, Olăneşti, Sângeorz, Sănic Prahova, Sovata, Tinca, Vatra Dornei şi Venus.  Biletele rămase dispo­nibile se vor vinde persoanelor care au deja depuse cereri pentru bilete.
Aradului i-au fost repartizate un număr de 4.045 bilete de tratament. Dintre acestea, 904 bilete de tratament sunt pentru staţiunile în care Casa Naţională de Pensii are baze proprii de tratament. Dintre acestea, doar peste 500 de bilete de tratament au fost gratuite. Biletele de tratament repartizate Aradului vor fi distribuite într-un număr de 14 serii.
Cererile pentru bilete de tratament pot fi depuse cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicita biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni. De gratuităţi pot avea parte pensionarii de invaliditate în baza programului de recuperare stabilit de me­dicul ex­pert de asigurări sociale, ve­te­ranii de război, salariaţii care lucrează în medii periculoase şi beneficiarii de indemnizaţii.
Criteriile de eliberare a biletelor de tratament sunt publicate pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Arad si pe cel al CNPP Bucureşti.

Recomandările redacției