CJP Arad anunță: sute de bilete de tratament, pentru noua serie

0
573

Câteva sute de vârstnici, dar și asigurați din județ și municipiu au beneficiat deja de bilete de tratament, prin Casa Județeană de Pensii (CJP), până acum. Următoarea serie începe chiar pe data de 15 mai, iar cei interesați sunt așteptați la sediul instituției, pentru solicitări de bilete.

Pensionarii, precum și salariații din anumite unități arădene vor avea la dispoziție în 2019, 18 serii de trimitere pentru tratament balnear. Sute de bilete tratament vor fi puse la dispoziție CJP Arad, în diferite stațiuni. Beneficiarii pleacă în stațiuni pentru tratament adresat unor afecțiuni neurologice, reumatice sau interne. Sejururile în stațiuni sunt pe bază de bilete cu contribuție proprie sau fără, în anumite cazuri.

Prima serie a fost pe 18 martie, iar cea de a doua, pe 4 aprilie. Seria următoare începe la jumătatea lunii acesteia, dar față de anii precedentți, conducerea Casei Județene de Pensii nu știe exact câte bilete de tratament vor fi repartizate Aradului, în acest an. „Licitațiile pentru unitățile pentru tratament nu s-au încheiat încă și din acest motiv nu știm exact câte bilete vor fi anul acesta. Pentru seria ce începe pe data de 15 mai avem la dispoziție, 300 de bilete de tratament. Acestea sunt pentru locațiile cu care Casa Națională de Pensii Publice are contract. Îi așteptăm pe arădeni să vină la noi să depună cereri“, a spus Mihaela Vasil, directorul Casei Județene de Pensii Arad. Cele mai multe bilete sunt pentru stațiunile Moneasa, 1 Mai, Buziaş, Geoagiu, Covasna și Olănești.

Foarte important de menționat că, biletele gratuite pentru care nu este necesară asigurarea unei contribuții sunt împărţite pe serii şi staţiuni, pensionarilor de invaliditate în baza programului de recuperare stabilit de medicul expert de asigurări sociale, veteranilor de război, salariaţilor care lucrează în zona I şi II de expunere la radiaţii, beneficiarilor de indemnizaţii, precum şi persoanelor adulte cu handicap. Criteriile de eliberare a biletelor de tratament sunt publicate pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Arad şi pe cel al CNPP Bucureşti.De asemenea, pe pagina oficială a CJP Arad pot fi văzuți și beneficiarii de bilete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.