pro urbe 2Priviți fotografia edificiului P+2 , pe strada Mircea Stănescu colț cu Bulevardul Revoluției. Să o privească întâi cei ce răspund de ordinea și urbanismul din Zona Protejată. Apoi să o privească cei din Inspectoratul pentru Construcții, cei din Direcția Jude­țeană Arad pentru Culte, Cultură și Patrimoniu, Primăria, apoi toți să se întrebe ce se poate face. O mențiune specială pentru membri CLM Arad, care circulând, mereu în interes de ser­viciu, să ocolească trotuarul din dreapta deoarece din cornișă se des­prind bucăți ucigașe.
Deci, pentru ce, când a existat o echipă de zidari-zugravi, arhitect cu proiectul, schele și tot ce trebuie unei organizări de șantier, nu s-a continuat restaurarea fațadei? Asociația de Locatari ar fi primit sprijin din partea Primăriei pentru continuarea lucrării, fiind vorba de Zona Protejată. Cum s-a scris în autorizaţia de restaurare?
Priviți cum s-au desprins majoritatea ornamentelor și cum s-a cheltuit pentru aparatele de condiționare și pentru ramele albe, de spital, din plastic. La cornișă este dezastru. Întrebarea este, oare se mai poate face ceva pentru salvarea restului de fațadă. Aradul nostru, despre care mereu spun: „Voi nici nu știți ce oraș frumos avem!”, ar merita mai multă atenție.
  (B.B.)

Recomandările redacției