Clasa politică românească, o iluzie!

0
297

De ce nu reușește România să salte un pic între națiunile Uniunii Europene, de ce nu este băgată în seamă la modul real, nu doar declarativ, de ce este doar o pradă, nu doar pentru marile puteri, ci chiar și pentru țări mult mai mici din această uniune? Simplu, pentru că nu avem nici măcar acum, după 30 de ani de la revoluție, o adevărată clasă politică. Nu avem oameni politici, nu avem oameni de stat care să stea la masă cu așa-zișii noștri parteneri din Uniunea Europeană, ba, mai mult, pe cei pe care ai putea să-i numeri pe degetele unei singure mâini îi sabotăm, îi denigrăm, îi distrugem.
Eu zic să începem cu efectul, pentru ca după aceea să ajungem la cauză. Este aiuritor modul în care partide politice, mai mici sau mai mari, încearcă să obțină voturi de la un electorat necopt și aflat în degringo­ladă, spunându-i că tot răul din România l-au cauzat politicienii, că tu, partid politic fiind, lupți împotriva politicienilor și a politicii!? Adică, tu, președinte de partid, vrei să spui că nu ești politician, că politicienii sunt niște tâlhari și niște profitori, iar tu ești curat ca lacrima? Unde Dum­nezeu s-a mai pomenit așa ceva?
Cauza: după revoluție, absolut toate partidele politice, apărute, ca ciupercile după ploaie, în România, nu au avut nicio secundă alt gând decât cum să ajungă la putere, să stăpânească țara, să-și impună nu punctul de vedere, nu vreo doctrină sau idee, ci controlul total, dictatura. Toate partidele politice, dar absolut toate-vor­besc despre cele ajunse la guvernare-nu au vrut alt­ceva decât să ajungă să taie și să spânzure, să-și impună hegemonia. Le stăteau în cale câțiva amărâți împovărați de ani, trecuți prin temnițele comuniste, așa că i-au eliminat, nu doar pe ei, ci și partidele istorice care, în naivitatea cestora, ar mai putea fi reanimate. Așa, au mai rămas pe scena politică românească doar niște oameni deștepți care au priceput că pot să se îmbogățească pe seama politicii. Niciun partid politic din România nu vrea să-i învețe pe membrii săi, în special pe cei tineri, ce presupune și înseamnă politica. Toate partidele au dus la exacerbare lupta politică. Tinerii habar nu au de doctrinele partidelor din care fac parte, ei învață un singur lucru: trebuie să distrugi adversarul politic! Ei nu sunt învățați despre ce înseamnă politica, ci doar despre lupta politică, dedicată partidului tău. Așa s-a ajuns la niște anomalii de domeniul Absurdistanului, la avansarea unui tinerel, atât ca funcție în PD, cât și pe linie socială, a unui decrepit care a avut „geniala” idee de a scrie pe o pancartă „Puie Monta”! Incre­dibil, fantastic, tipul este genial, trebuie promovat, este un om de valoare! Nu mai zic nimic despre șmecherul cu „M..e PSD”, este absolut jenant. Dacă noi, românii, considerăm că un boschetar care îi înjură cum îi vine la gură pe cei care nu vor să-l declare președinte al boschetarilor, ar trebui și ar merita să fie ales președinte al Consiliului Județean, ca prim-pas spre ale­gerile prezidențiale, chiar nu mai e nimic de spus! Ne merităm soarta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.