vadosŞah Club Vados a ocupat locul 5 la debutul în Divizia A. Deși echipa s-a întărit în perioada premergătoare competiției cu doi maeștri internaționali (Filip și Vajda), obiectivul promovării în Superligă a rămas unul îndrăzneț și greu de atins raportat la valoa­rea obiectivă a celorlalte formații.
În plus, doi dintre titulari au evoluat bolnavi mai bine de jumătate din turneu. Dacă după primele patru runde, Șah Club Vados era pe locul trei, în runda a 5-a echipa a pierdut cu 4-2 cu CS Otopeni într-un meci în care din nou au fost lipsiți și de șansă.
În runda a VI-a pentru a rămâne în cărțile promovării era neapărată nevoie de o victorie cu Flacăra Moreni, meci pierdut cu 4,5 la 1,5, un scor mult prea sever față de situația concretă avută la mese la mijlocul rundei.
Echipa arădeană a mai făcut un meci egal in runda a VII-a cu CS Universitatea Târgoviste, a pierdut la limită cu Apollo Satu Mare 2,5-3,5 in runda a 8-a și a câștigat cu 4-2 în ultima rundă cu CSM Cluj Napoca, terminând în final pe locul 5.
„Din echipa noastră s-au remarcat cu evoluții bune, câștigând totodată și puncte elo, IM Lucian Filip cu 5,5 puncte din 9 partide, George Pavăl 5p/9j, Ladislau Kelly 4,5p/9j și Sandu Ungureanu cu 3,5p/4j. Echipa clubului Vados a fost susținută la această competiție de Primăria Municipiului Arad și de Chess Events SRL prin magazinuldesah.ro2”, a spus Alin Câmpeanu, preşedinte Şah Club Vados.

Recomandările redacției