boghicevici 1Deputatul PDL Claudia Boghicevici le cere tuturor parlamentarilor de Arad să susţină iniţiativa legislativă a PDL pentru anularea accizei de 7 eurocenţi la combustibili, „pentru a da o şansă relansării economice a României”.

Deputatul PDL subliniază căaceastă nouă taxă va afecta întreaga economie şi consumul populaţiei, generând astfel creşterea sărăciei în România.  Dezastruoasa acciză de 7 eurocenţi pentru carburanţi este preţul pe care sunt obligaţi să îl plătească românii pentru experimentele populiste făcute de toate guvernele Ponta în ultimii 2 ani. În timp ce guvernul Ponta, sprijinit atunci şi de PNL, se împăuna cu reducerea TVA la produsele de panificaţie, veniturile la buget scădeau exponenţial, acest guvern fiind oricum corijent la colectarea taxelor şi impozitelor. În ultima scrisoare oficială trimisă Fondului Monetar Internaţional, Guvernul Ponta recunoaşte că acciza la combustibili este o măsură disperată pentru a acoperi aceste găuri bugetare. Deci nicidecum acciza nu va finanţa lucrări de infrastructură sau alte obiective pe care în mod mincinos le-a prezentat românilor. Mai mult, Guvernul Ponta admite în faţa finanţatorilor internaţionali că reducerea TVA la pâine este doar o măsură temporară şi că este posibilă revenirea la cota de 24% pentru produsele de panificaţie”.  Amintim faptul că PDL a depus în Parlament iniţiative de anulare a accizei suplimentare de 7 eurocenţi la combustibili, dar şi de anulare a taxei pe stâlp.

Claudia Boghicevici denunţă şi „propaganda mincinoasă a guvernului Ponta care a motivat impunerea accizei prin necesitatea obţinerii unor fonduri suplimentare pentru autostrăzi, în timp ce, în documentele oficiale, acelaşi guvern a comunicat FMI că respectiva acciză compensează deficitele bugetare apărute după luarea unor măsuri populiste”.

 

 

  • A.Rădeanu spune:

    Da’ pentru experimentele antipopulare din ultimii 25 (şi în special 10) ani, ce preţ plătesc românii? Acciza este o nimica toată faţă, de nenorocirile aduse de Băsescu şi PD-L. Căutaţi motiv de critică. Huoooo, băsiştilor!

  • rodica spune:

    Premierul Victor Ponta l-a acuzat luni pe presedintele Traian Basescu de populism si ipocrizie, pentru ca nu a comentat nimic atunci cand sub guvernul Boc s-a majorat pretul la benzina si motorina. Ponta a spus ca sub Guvernul Boc pretul la benzina si motorina a crescut cu 70% si, respectiv, 91%. Ceea ce a uitat Ponta sa spuna e ca aceste preturi au crescut in urma aplicarii acelui grafic de crestere a accizelor la carburanti, grafic convenit prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana. De asemenea, a uitat sa spuna ca preturile la carburanti au fost in ultimii cinci ani printre cele mai mici din Europa. Acum nu mai sunt si nici nu vor mai fi mult timp de acum inainte.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției