Claudia Boghicevici cere demisia ministrului Muncii

0
412

SANYO DIGITAL CAMERA„Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, trebuie să îşi prezinte de­misia de onoare, având în vedere că este incapabilă să rezolve pro­blemele legate de plata  asisten­ţilor persoanelor cu handicap, iar influenţa ei în Guvern este inexistentă”, a declarat  deputatul PD-L Claudia Boghicevici.
Ea s-a referit la faptul că există numeroase întârzieri ale plăţilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap.  În acelaşi timp   sunt semnale privind dis­po­nibilizarea acestora, tot ca urmare a lipsei fondurilor în bugetele locale.
„Îi cerem doamnei Câmpeanu să facă un exerciţiu de transparenţă prezentând opiniei publice care sunt sumele exacte neonorate în acest an pentru asistenţii persoa­nelor de handicap, aşa încât oamenii să ştie exact dacă la recti­ficarea bugetară această problemă este rezolvată doar parţial şi pompie­ristic, sau într-adevăr Ministerul Muncii primeşte toate fondurile necesare”, a afirmat deputatul PD-L.
Claudia Boghicevici a subliniat că demisia ministrului Muncii este cu atât mai necesară cu cât influenţa sa în Guvern este practic inexistentă. „Doamna Câmpeanu a preferat să predea sistemul de asistenţă socială pe mâna baronilor locali decât să se lupte până la capăt şi să demisioneze dacă nu este ascultată”, consideră deputatul PD-L. Ea a anunţat că democrat-liberalii vor depune o iniţiativă legislativă prin care se va solicita  ca plata indemnizaţiilor şi  cea a  asistenţilor personali să fie efectiv asigurată de la bugetul de stat, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap (ANPH), respectiv direcţiile judeţene.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.