Claudia Boghicevici militează pentru soluționarea în spirit european a problemei migraţiei

1
203

Dclaudia boghicevicieputata PNL de Arad Claudia Boghicevici, membră a Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaţilor, pledează pentru găsirea unor soluții europene pentru criza refugiaților din Uniunea Europeană, solicitând în același timp responsabililor din Guvernul României să accelereze pregătirile pentru ca țara noastră să fie capabilă să facă față unui potențial val de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „Actuala criză a refugiaților și imigranților din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord afectează întreaga Uniune Europeană; prin urmare, trebuie identificate soluții  politice europene comune  în materie de migraţie. Solidaritatea, respectul față de aproapele, demnitatea umană – acestea sunt valori europene, nu doar concepte scrise în tratate”, declară Claudia Boghicevici într-un comunicat de presă.

În opinia deputatei arădence, România nu este pregătită să facă faţă unui potenţial val mare de refugiați, guvernul nu pare interesat de chestiune, iar discuțiile pe temă sunt la un nivel scăzut; „… de aceea le solicit responsabililor din Guvern să accelereze pregătirile pentru ca țara noastră să fie capabilă să facă față unui potențial val de imigranți”, spune Claudia Boghicevici în comunicatul amintit.

Parlamentara liberală opinează că refugiații sunt în acelaşi timp victime ale unor conflicte armate din țările lor și  ale rețelelor de trafic de persoane, motiv pentru care acțiunea colectivă majoră a UE în domeniul migrației ilegale trebuie să fie de combatere și limitare a traficului de persoane. „Degeaba stabilim cote în interiorul UE şi mecanisme de relocare pentru un număr fix de persoane dacă nu acționăm și pentru destructurarea acestor grupări infracționale, uneori cu infiltrații teroriste, care trafichează persoane. Revenind la chestiunea cotelor, cred că ele sunt în linie cu principiul solidarității care stă la baza Uniunii Europene, dar cred și că ele nu pot fi decât un mecanism temporar de soluționare a unei situații de criză”, afirmă deputata.

În final, Claudia Boghicevici asociază migraţia masivă cu funcţia ei socială pe piaţa muncii într-o Europă confruntată cu îmbătrânirea forţei de muncă şui cu refuzul europenilor de a presta unele activităţi economice oricum necesare. „Migrația nu ar trebui văzută doar ca un fenomen negativ, ci și ca o reglare a pieței forței de muncă. Pentru majoritatea statelor europene, populația îmbătrânită și lipsa de deschidere a rezidenților pentru anumite meserii fac ca migrația să fie singura soluție pentru acoperirea acestor goluri. Este evident că trebuie stabilite reguli foarte clare, astfel încât migrația să nu se transforme într-o formă de asistență socială, dar ea nici nu trebuie repudiată”, afirmă Claudia Boghicevici în încheierea comunicatului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.