boghiceviciReprezentanții Asociației „Arad kilometrul zero” îi aduc acuze deputatului PD-L Claudia Boghicevici, despre care spun că are trecută în declarația de avere o casă de locuit de 99 de metri pătrați, dar în reali­tate și-a înălțat un bloc de șase etaje. Imo­bilul în cauză este situat pe Calea Radnei, în apropierea benzinăriei Rompetrol. „Moștenirea obținută în 1993 compusă dintr-un intravilan de 464 de metri pă­trați și o casă de locuit de 99 de metri pătrați (conform declarației de avere) arată complet diferit în realitate (la adresa Calea Radnei nr. 184). La adresa respectivă în locul unei căsuțe modeste de doar 99 metri pătraţi tronează un bloc de sticlă înalt de șase etaje”, a spus Dan Ciucuriță, președintele Asociației „Arad kilometrul zero”.
Cum este posibil ca în acte să figureze ceva, iar în realitate complet altceva? Reprezentanții societății civile au făcut cercetări și au scos la iveală date suplimentare vizavi de etapele prin care a trecut căsuța de 99 de metri pătrați. „În anul 2007 doamna Pantea Claudia (actuală Boghicevici) a primit autorizația de construcție nr. 1451/01.10.2007, scopul emiterii: construcție spațiu comercial (lista publicată pe site-ul Pri­măriei Arad la pagina 2), iar în 3 apri­lie 2012 a solicitat: continuarea lucrărilor – construire spațiu comercial (conform document poziția 3, autorizația 227 AC din aprilie2012). Vecinii ne-au declarat că de mai bine de un an nimeni nu a mai trecut pe la imobilul res­pectiv”, mai spun reprezentanții societății civile arădene. Interesant este că la adresa respectivă figurează ca având sediile sociale și două societăți comerciale, Dikaboss Internațional SRL (asociat unic și administrator este soțul de­- putatei, Cătălin Boghicevici) dar și firma Nana Impex SRL, unde același Cătălin Boghicevici este angajat.
Contactată telefonic și întrebată des­pre diferența imensă dintre o căsuța de 99 de metri pătrați și blocul de pe Calea Radnei, Claudia Boghicevici a explicat că încă respectiva construcție nu este finali­zată, așa că nu apare în declarația de avere. „Lucrarea nu este finalizată. Atunci când se vor termina lucrările, o voi intabula și va apărea în declarația de avere”, ne-a declarat Claudia Boghicevici.

Recomandările redacției