banFormația de lângă Oradea rămâne cu victoria de la Pâncota în deplasările din județul Arad. În urmă cu două săptămâni, Sebișul a rezistat în fața mult lăudatei echipe a lui Cosmin Bodea, pentru ca sâmbătă seara să vină rândul combinatei Europa – Crișul să încurce socotelile bihorenilor.
În ciuda terenului foarte greu, transformat într-o adevărată orezărie spre final, meciul a fost cât se poate de spectaculos. Pop a deschis seria ocaziilor după numai 12 minute de joc, pentru ca, 6 minute mai târziu, nici Bucur să nu găsească spațiul porții din poziție ideală. Tabela a deschis-o Morar, cu un șut bine plasat de la 16 metri după un corner al lui Todea, 0-1, însă gazdele au egalat rapid. În mintul 26, Ban a reluat din 6 metri o lovitură liberă executată de R. Fritea, mingea a lovit bara, dar Toseschi, pe fază, a marcat dintr-un metru, 1-1.
Lupșacu îi putea duce din nou pe oaspeți în avantaj, dar Rusu a respins în fața fostului său coleg de la ACU.
Partea secundă a fost și mai palpitantă. În minutul 63, Condrea l-a lovit în careu pe Blănaru, Todea a șutat de la punctul cu var, dar Rusu și-a salvat încă odată echipa. Dar, goalkeeperul Crișului nu a mai putut face nimic la o nouă execuție de kinogramă a lui Morar, fundașul stânga trimițând de această dată balonul exact în vinclu de la 18 metri, 1-2.
Gazdele au replicat rapid și în minutul 70 era din nou egalitate. Bucur a centrat bine și Băd a înscris cu capul din careul mic, 2-2.
Ultimele minute au fost de-a dreptul electrizante. În minutul 89, Oșorheiul a primit un nou penalty la duelul dintre Moise și Toseschi. De data aceasta, Lupașcu nu a mai greșit și se părea că bihorenii vor lua cele trei puncte, era 2-3. Dar, în cel de-al treilea minut de prelungire, o nouă centrare a lui Bucur a întâlnit capul lui Claudiu Ban și tânărul închizător a închis tabela la 3-3.
Europa: Rusu – Condrea, Man, Toseschi, V. Fritea – Ciornei (74 Apetri), Ban, V. Fritea, Contor – Bucur, Băd.
Oșorhei: Hava – Fitero, Pintea, Lupuț, Morar – Magda, Pop – Blănaru (85 Dobrescu), Todea (76 Moise), Andor (54 Ember) – Lupașcu.
Arbitri: Adrian Șuta (Baia Mare) – Iosif Nasc și Todea Anghel (ambii Cluj). Observatori: Dorel Cura (Arad) și Constantin Făniță (Timișoara)

Recomandările redacției