Claudiu Negrea, cunoscut pentru expediția sa în scop umanitar a fost premiat de conducerea Consiliului Județean. Arădeanul – fotograf profesionist a parcurs de curând, pe jos, drum Camino de Santiago purtând însemnele Aradului și ale campaniei ,,Cu drag pentru viitor!”
Drumul parcurs de Claudiu Negrea, împreună cu Florin Ștefan, un coleg fotograf din Craiova a fost 850 de kilometri, cei doi parcurgându-l în 33 de zile. Punctul de pornire a fost un sat din sudul Franței, apoi pelerinii au traversat Munții Pirinei, Țara Bascilor și Galicia și și-au încheiat călătoria la Santiago de Compostella, locul în care potrivit tradiției s-ar afla mormântul Sfântului Iacob, unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos. În plus, Claudiu Negrea și partenerul său de călătorie au ales să meargă dincolo de punctul de sosire clasic al traseului și au parcurs încă 125 de kilometri între Santiago de Compostella și Oceanul Atlantic pe biciclete, ducând astfel mesajul lor până la Finistera – localitate supra­numită „Capătul Pământului”.
„Am pornit pe acest drum care se spune că îi transformă pe cei care îl parcurg, văzându-l ca pe o provocare. Faptul că ne-am propus să promovăm campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Secției de Copii a Spitalului Județean Arad ne-a dat un motiv în plus să mergem până la capăt! Sper ca inițiativa noastră să îi inspire pe cei care pot și doresc să contri­buie la acestă campanie! Ne-am gândit tot drumul la ei! Atât la cei care ar putea dona, cât mai ales la cei care ar putea beneficia de pe urma acestor donații! Copii Ara­dului, viitorul nostru!”, a susținut Claudiu Negrea.
Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad l-a felicitat pe Claudiu Negrea: „Să mergi pe jos aproape 900 de kilometri nu este la îndemâna oricui! Să faci acest lucru pentru o cauză, asta denotă caracter și determinare! Salut demersul acestor tineri care și-au dăruit o lună din viața lor pentru a-i inspira pe alții! Cred că societatea noastră are nevoie permanent de astfel de exemple pentru a progresa!”.
Străbătut prima oară de pelerini în secolul XI, Camino de Santiago reprezintă unul dintre cele trei pele­- rinaje principale ale lumii creștine alături de drumul spre Vatican și drumul spre Ierusalim. După o perioadă de câteva sute de ani în care a fost uitat, Camino de Santiago a re­devenit popular în ultimii 30 de ani, în prezent acesta atrăgând anual în jur de 200 de mii de pelerini.
Sandra Stoler

Recomandările redacției