Sute de oameni și-au pierdut viața, iar alte câteva sute de persoane au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade, produs vineri, în zona insulei Sulawesi din Indonezia, care a provocat un tsunami.

Mai mult de 380 de persoane au fost confirmate decedate după un tsunami declanşat de cutremurul cu magnitudinea de 7,5 grade care a lovit vineri, oraşul indonezian Palu de pe insula Sulawesi, au anunţat sâmbătă autorităţile din Indonezia, transmite BBC.

Agenţia de dezastre din Indonezia a declarat că cel puţin 384 de persoane au fost ucise. Mai mult de 350 de oameni au fost răniţi.

Nu am primit încă rapoarte detaliate, deoarece comunicaţiile sunt tăiate. Multe cadavre au fost găsite de-a lungul ţărmului din cauza tsunami-ului, dar cifrele sunt încă necunoscute”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei.

Replicile de intensitate puternică au continuat în oraşul de coastă sâmbătă dimineaţa, urmate de valuri de până la trei metri înălţime. Mii de case s-au prăbuşit, împreună cu spitale, hoteluri şi centre comerciale.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, dar operaţiunile sunt îngreunate deoarece drumul principal către Palu a fost blocat din cauza unei alunecări de teren.

Anterior, purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru Managementul Dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho,a declarat că patru spitale din Palu au confirmat moartea a 48 de de persoane, iar alte sute sunt rănite. El a adăugat că „multe victime” sunt încă necunoscute, iar autorităţile avertizează că numărul deceselor poate creşte substanţial în următoarele zile, transmite CNN.

 

Recomandările redacției