După Ripensia Timişoara, care a apelat la Paul Codrea și FC Argeş ce merge pe mâna lui Emil Săndoi, o altă echipă care și-a schimbat antrenorul în această pauză de iarnă este Academica Clinceni. Rămasă fără Erik Lincar, plecat la Juventus Bucureşti, clubul ilfovean aflat pe locul 6 în Liga a II-a după 21 de etape desfăşurate până acum, va merge în 2018 pe mâna lui Ilie Poenaru (41 de ani). Academica, un club apropiat de FCSB, îşi numeşte astfel un antrenor din curtea lui Dinamo.
Ultima dată antrenor la echipa Under 19 a lui Dinamo, pe care a dus-o în 2017 în preliminariile UEFA Youth League, Poenaru a acceptat provocarea de a antrena din nou în campionatul Ligii a II-a, în ciuda problemelor financiare pe care le traversează Academica Clinceni. Formaţia ilfoveană are probleme cu banii şi în această iarnă s-a despărţit de toţi jucătorii experimentaţi pe care îi avea în lot, în partea a doua a sezonului urmând a se baza pe tineri, majoritatea împrumutaţi. Ilie Poenaru a mai antrenat până acum în două rânduri pe Inter Clinceni, în Liga a II-a, în 2012 şi 2013, şi pe FC Voluntari, în sezonul 2014-2015 al Ligii a II-a, club pe care l-a promovat în Liga 1.
Fost junior la Steaua, Poenaru a evoluat în cariera sa de jucător ca fundaş la echipele Metalul Plopeni, Gloria Buzău, Fulgerul Bragadiru, AEK Bucureşti, Poli AEK Timişoara, FC Argeş şi Concordia Chiajna. „Sunt născut şi crescut în Clinceni şi, cu toate astea, pentru mine este un nou început! La Dinamo activam din 2016. Am fost sunat de la Academica şi nu puteam să-i refuz. La Dinamo se lucrează foarte mult şi foarte bine şi pepiniera lor este foarte bună. Las lotul de juniori republicani pe mâini bune, pentru că va fi antrenat de Laurenţiu Diniţă, prietenul meu”, a spus Poenaru la radio Sport Total FM.
Noul antrenor al Clinceniului a vorbit şi despre planurile pe care le are la Academica. „Cu toate că cei de la FCSB au trimis câţiva jucători la noi (n.r. – Toma Niga, Gabriel Simion, Vlad Mihalcea şi, mai nou, Paul Szecui), lotul încă are nevoie de câteva întăriri. Vom vedea ce se va putea aduce. Eu vreau să am un lot de 24-25 de jucători. Echipa va arăta altfel, dar asta nu înseamnă că nu-i felicit pe cei care au adus echipa aici, un loc bun după părerea mea, în special pe Erik Lincar. Cred că ce condiţii are Academica pentru pregătire nu întâlneşti la nicio echipă la acest nivel. Din ce am înţeles, problemele financiare sunt pe cale de îndreptare”, a declarat Poenaru în emisiunea „Fotbal la matineu”.
În stafful său tehnic, Ilie Poenaru şi-i doreşte ca secunzi şi pe Costin Curelea şi Viorel Ferfelea. Primul
şi-a dat acordul, însă al doilea a mai cerut un timp de gândire, deoarece este dorit şi ca jucător. „Curelea îmi va fi secund. Să vedem ce va fi cu Ferfelea, cu care vreau să colaborez din teren”, a mai spus Poenaru.
Altfel, Academica Clinceni se va reuni la baza proprie pe 10 ianuarie, acolo unde va face toată pregătirea de iarnă. Printre adversarii din amicale pe care îi va întâlni până la reluarea campionatului se numără SC Popeşti Leordeni, FC Voluntari, Viitorul Domneşti, CS Tunari şi CS Afumati. Formația ilfoveană dispută primul meci oficial pe 24 februarie chiar la Arad, sau mai degrabă la Șiria, acolo unde – se pare – „roș-albii” vor evolua și în startul stagiunii de primăvară, dacă nu până la finalul stagiunii. Clinceniul are cu 10 puncte mai mult decât „Bătrâna Doamnă” în clasamentul ligii secunde și, teoretic, mai speră măcar la ocuparea locului 3 ce duce la barajul de promovare în Liga 1.
Alin Chița a preluat ultimul adversar din 2017 al „Bătrânei Doamne”
Metaloglobus Bucureşti are, începând de o săptămână, un nou antrenor principal, după ce imediat cu încheierea primei părţi a sezonului de Liga a II-a s-a despărţit de Bogdan Argeş Vintilă. Acesta remizase (0-0) în ultimul meci al anului 2017 cu UTA. Preşedintele Marius Burcă şi finanţatorul clubului din Capitală, Imad Kassas, s-au întâlnit ieri dimineaţă cu Alin Chiţa (40 de ani) şi au bătut palma pentru un contract valabil până la finalul sezonului aflat în curs, cu posibilitatea de prelungire.
Alin Chiţa, originar din Piteşti, este un fost fundaş, care în cariera sa a evoluat pentru CS Mioveni, Poli AEK Timişoara, FC Argeş, UTA Arad, Tianjin Teda, Juventus Bucureşti şi Al-Faisaly. După ce a agăţat ghetele în cui, piteşteanul s-a apucat de antrenorat şi a pregătit, ca principal, echipele Juventus Bucureşti, Unirea Bascov şi Naţional Sebiş, la aceasta din urmă activând ultima dată, în campionatului Ligii 3, în primele etape ale sezonului aflat în curs. Ca antrenor secund a fost la CS Mioveni, Dinamo şi FC Voluntari.
Chiţa deţine licenţa A şi este cursant pentru obţinerea licenţei UEFA PRO şi va avea ca principal obiectiv la Metaloglobus menţinerea în Liga a II-a.
„M-am înţeles cu conducerea şi am semnat contractul. Am ca obiectiv formarea unui echipe competitive şi, din punctul meu de vedere, clasarea în prima jumătate a clasamentului. Ţinând cont că echipa este pentru prima dată în Liga a II-a, asta ne obligă la mai mult. Şi situaţia materială a clubului, faptul că există o stabilitate financiară, ar trebui să ne facă să gândim la mai bine, jucătorii, stafful, eu, propriu zis”, a spus, pentru , Alin Chiţa, care va colabora la Metaloglobus, la rândul său, ca Vintilă, cu Gigel Coman – antrenor secund şi Vlad Marian – antrenor cu portarii: „Îi cunosc foarte bine pe amândoi. E o provocare pentru toţi trei, pentru că trebuie să imprimăm o direcţie foarte bună echipei pentru a accede în jumătatea superioară a clasamentului”.
Primul antrenament la Metaloglobus pe care îl va susţine noul antrenor va avea loc luni, 8 ianuarie, de la ora 11:00, la stadionul echipei, atunci când este programată reunirea lotului pentru pregătirea părţii secunde a Ligii 2. Chiţa nu se va baza pe Mădălin Martin (25 de ani), Ionuţ Marian, Andrei Roman şi Robert Gheorghe (toţi trei de 21 de ani) jucători la care conducerea clubului a renunţat în scurta vacanţă de la ultimul meci oficial din 2017.
„Prima dată vreau să evaluăm lotul, urmând ca, în perioada imediat următoare, să aducem şi ceva jucători, dacă va fi nevoie”, a spus Chiţa.
A1 40
Acțiunea „deșeurile voluminoase” va începe în cartierul Bujac
citește mai mult »