arenapopaDe două săptămâni, în peisajul fotbalului arădean jucat pe teren redus a apărut un nou campionat. Liga Desavoia a fost inițiată de campionii en-titre de la Arena Ionuț Popa, care, între timp, au fost excluși din competiția organizată de baza sportivă a experimentatului antrenor. Deocamdată, noua întrecere nu este afiliată la Federația Română de mini-fotbal, iar Ionuț Popa nu este de acord cu metodele de cooptare a fotbaliștilor de către tabăra adversă.
Ionuţ Popa: „Campionatul lui Lăzău şi compania nu este afiliat”
„Campionatul lui Lăzău și compania nu este afiliat, e urât din partea lor să cheme jucătorii noștri pentru a juca la ei. S-a ajuns la situația în care unele echipe nu mai onorează meciurile din campionatul nostru fiindcă au fost aburiți să meargă dincolo, riscând să rămână total pe dinafară. Înscriindu-se la Cupa Arena Ionuț Popa, jucătorii sunt înregistrați pe site-ul Federației de specialitate și nu pot juca într-o altă competiție oficială decât printr-o dezlegare din partea noastră. Dacă rămân amatori nu e nicio problemă că jucătorii joacă și într-o parte și în cealaltă, altfel trebuie să ne ceară acordul. Am discutat și cu președintele Federației, Răzvan Burleanu, care         ne-a dat dreptate ”, susține Popa.
Lăzău: „La noi totul este control”
De partea cealaltă, unul dintre membrii Comisiei de Organizare a Ligii Desavoia spune că fiecare are drumul său de acum înainte și nimeni nu poate obliga o echipă să aleagă între un campionat sau celălalt. „Liga Desavoia este în curs de afiliere, așa că și campioana noastră va merge la finala pe țară. Este corect ce spune domnul Popa, pe care-l res­pect pentru că mi-a fost antrenor și ceea ce înseamnă în fotbalul românesc, că jucătorii nu pot evolua și într-un campionat și în celălalt, doar că întrecerea dânsului se apropie de final și a noastră de abia a început. Nu se va ajunge în situația ca o echipă să se înscrie și într-un campionat și în celălalt. La noi totul este sub control, în curând vom fi afiliați la Federația Română de Minifotbal”, a precizat Cristian Lăzău.
“Old School a fost întotdeauna corectă”
Pe de altă parte, atacantul crescut de UTA recunoaște că a invitat o parte din echipele de la „Ionuț Popa” la „Serie A”.   „I-am propus domnului Popa și fiicei dânsului să mergem în paralel cu cele două campionate, ca două bussinesuri separate, însă ei au decis să ne dea afară din competiție pentru un motiv fals. Echipa Old School a fost întotdeauna corectă, a plătit toate taxele, chiar și terenul când nu am avut adversari, dar organizatorii ne-au tratat cum nu meritam. Ei au dat primii cu piatra, nu noi”, a mai spus Lăzău.

Recomandările redacției