CLM la început de an: reparare de greșeli, bugetul local și stația de sortare

0
696

Începutul săptămânii aduce prima șe­din­ță a consilierilor locali municipali din anul 2019. Aleșii orașului au fost convocați în şedinţă publică extraordinară pentru ziua de azi, având o ordine de zi mai light, ca după sărbători.
Anul începe cu repararea de greșeli
Ședința cuprinde cinci proiecte ce așteaptă votul consilierilor. Primul se referă la rectificarea unor erori materiale din Hotărârea nr. 466/2018 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin concesiune. Acest lucru prevede o eroare la Anexele 1 şi 2 la Actul adiţional nr. 7, când a fost introdusă o poziţie suplimentară care evidenţia cota de profit atât la anexa cu costul pe kilometru la tramvaie cât şi la autobuze, dar care conform formulei de calcul din contract este deja inclusă în costul pe kilometru. Deci, anul se începe cu reparea greșelilor din anul precedent, dar, mai bine mai târziu decât niciodată.
Acoperirea deficitului bugetului local
Lista continuă cu proiectul privind acoperirea definitivă a deficitului secţiunii de dezvoltare a bugetului local aferent anului 2018 din excedentul bugetului local. Adică, având în vedere faptul că execuţia bugetului local în anul 2018 s-a încheiat pe secţiunea de funcţionare cu excedent în cuantum de 12.333.003,53 lei, iar secţiunea de dezvoltare cu deficit în sumă de 46.928.838,48 lei, rezultând un deficit în cuantum de 34.595.834,95 lei în bugetul local, se propune adoptarea unei hotărâri privind acoperirea definitive a deficitului bugetului local aferent anului 2018 din excedentul bugetului local în cuantum de 34.595.834,95 lei.
Încă o supraimpozitare
Și fiindcă în ultima vreme nu am avut ședință CLM fără vreo majorare de impozit la clădirile neîngrijite, și în anul acesta se menține această mini tradiție, urmând a se vota majorarea cu 400% a impozitului pentru clădirea situată în Arad, str. Vasile Goldiș nr. 1-3.
Stabilirea limitei între Arad și Fântânele
Al patrulea proiect prevede aprobarea limitei teritoriale dintre Municipiul Arad și Comuna Fântânele și a primei înscrieri în proprietatea Municipiului Arad a imo­bilelor aferente drumului de exploatare situat la limita Municipiului Arad cu Comuna Fîntânele. Mai multe informații nu am primit de la reprezentanții Primă- riei legate de acest proiect, deci vom vedea astăzi în cadrul ședinței ce se va discuta.
Stația de Sortare
Ultimul proiect de hotărâre prevedere aprobarea unor măsuri pentru reglementarea activității de sortare a deșeurilor reciclabile în Stația de Sortare Arad. În urma aprobării acestui proiect, tariful
de sortare în cuantum va fi de 81,53 lei/tonă cu TVA. Totodată, în cadrul proiectului mai este specificat faptul că durata gestiunii directe este de maxim trei ani de la data semnării contractului de servicii în baza hotărârii adoptate de Consiliul Local al Municipiului Arad și încetează de drept în momentul în care va începe activitatea operatorului desemnat câștigator al contractului de delegare prin concesiune (gestiune delegată) urmare a organizării unei proceduri competitive. Deci, această firmă este una care va avea o activitate provizorie, dar sperăm că își va da toată silința să facă o treabă cât mai bună, indiferent de durata contractului.
Așadar, lista cu toate că este scurtă, cuprinde proiecte ce afectează în mod direct cetățenii arădeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.