Clubul arădean Vados este campion național la șah!

0
232

Echipa clubului de șah Vados a reușit cea mai mare performanță din istoria șahului arădean: câștigarea titlului de campioană națională în cadrul Superligii de șah desfășurate la Mamaia în perioada 1-10 octombrie, competiție la care au participat 11 echipe.

După o înfrângere puțin scontată în fața echipei din Techirghiol, băieții de la Vados au recuperat din terenul pierdut în fața timișorenilor de la Universitatea de Vest respectiv Medicina. S-a ajuns la meciul cu Poli Iași, echipă care până atunci înregistrare victorii pe linii cu excepția unui meci terminat egal. Șahiștii arădeni din păcate au scăpat o victorie care la un moment dat părea foarte sigură și partida s-a încheiat cu scorul de 3-3. Șansa le-a surâs însă arădenilor deoarece în penultima etapă ieșenii au remizat în fața Galațiului ajungându-se ca cele două echipe, Vados și Poli Iași să fie la egalitate înaintea ultimei runde, cu punctaverajul ușor în avantajul nostru. Cum ambele au câștigat cu același scor, 3-2 (Iașiul împotriva celor de la Techirghiol și Aradul împotriva celor de la Felix Buzău), Șah Club Vados s-a încununat cu titlul de campioană la capătul unei desfășurări dramatice a turneului.

Cei șase campioni care au adus titlul Aradului sunt Martyn Kravtsiv, Vitaliy Bernadskiy, Mircea Parligras, Alexandru David, Tiberiu Georgescu și Alin Berescu alături bineînțeles de căpitanul nejucători și președintele Șah Club Vados Arad, Alin Câmpeanu, care ne-a declarat: „Este un vis personal care s-a împlinit. Am realizat cea mai importantă performanță a șahului arădean și îmi place să cred că am scris o mică pagină de succes în istoria sportului arădean“.

Din păcate visul următor este unul destul de neclar. Păstrarea titlului este un obiectiv aproape imposibil în condițiile în care în sezonul următor va promova în primul eșalon ASE București, o echipă cu mari posibilități financiare care, după părerea lui Alin Câmpeanu, va aduna sub umbrela ei tot ce există mai valoros în șahul românesc. Va fi extrem de greu de luptat cu un asemenea colos în condițiile actuale în care își desfășoară activitatea Șah Club Vados, care trăiește mai mult din ambiția nemăsurată a președintelui ei. Să ne gândim doar că pentru Superligă cheltuielile s-au ridicat la suma de 20.000 de euro iar Vados a beneficiat doar de 30.000 de lei de la Consiliul Județean și încă vreo 10.000 de lei sponsorizări. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.