Este încetățenit în regulamentul de ordine interioară al cluburilor de fotbal ca jucătorii care iau cartonașe galbene sau roșii să suporte și amenzi din partea clubului, pentru deserviciul adus echipei. Este și cazul UTA-ei, iar cartonașele galbene văzute în acest sezon plus eliminarea suferită în meciul cu Dinamo, de către albanezul Idriz Batha, au ridicat semne de întrebare privind un posibil demers mai „aspru“ al clubului în scopul de a-și disciplina jucătorul. Laszlo Balint a lămurit situația, explicând că amenzile se dau doar atunci când acțiunile unui fotbalist au la bază premeditarea sau neglijențele, ori din punctul de vedere al antrenorului, în privința lui Batha nu este cazul.

„A fost o situație de joc. Bineînțeles că dacă ar fi fost un act de indisciplină voit, o lovire intenționată,  cu siguranță s-ar fi luat măsuri. A protejat mingea, s-a folosit de brațe dar nu a vrut să lovească intenționat, nu se impunea nicio sancțiune din punct de vedere disciplinar.“

Deși eliminarea a fost o decizie discutabilă din partea arbitrului Marian Barbu, este cert, dat fiind și numărul mare de cartonașe galbene văzut de jucător în acest sezon, că Batha va trebui să își ajusteze jocul astfel încât să nu își mai pună echipa în situații dificile, pentru că este greu de crezut că stilul de arbitraj din România se va schimba curând din punctul de vedere al permisivității cavalerilor fluierului față de intensitatea fizică a duelurilor.

„Acest stil al lui, destul de implicat din punct de vedere fizic, se pare că nu convine arbitrilor din România. Nu e ușor să își schimbe această abordare, până la urmă aceasta este structura lui ca fotbalist, asta este educația lui, dar cu siguranță că după meciul cu Dinamo a învățat și el o lecție importantă despre arbitrajul din România. Am avut discuții cu el pentru că trebuie să înțeleagă că trebuie să abordeze mai precaut astfel de dueluri și cred că a înțeles tot ce era de înțeles din acea eliminare“.

Reamintim că în urma eliminării din ultima partidă de campionat, Idriz Batha este suspendat atât pentru meciul de mâine cât și pentru partida de lunea viitoare cu Academica Clinceni.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției