Clubul Șoimii Pâncota și locul de Liga a II-a sunt pe piață la prețul de 2,7 miliarde de lei vechi!

0
257

După 5 ani de zile, proiectul Șoimii Pâncota este pe cale să se încheie dacă nu s-a încheiat deja odată cu concluziile întâlnirii dintre președintele clubului, Pavel Piroș și autoritățile locale pâncotane în formulă completă. După cele aproximativ două ore de discuții desfășurate Primăria orașului din Podgorie, s-a decis ca locul din Liga a II-a și, implicit clubul, cu pasive și active, să fie scos pe piață.
Finanțare sistată
Conform previziunilor, consi­lierii locali ai orașului Pâncota au decis să nu mai finanțeze clubul de fotbal Șoimii Pâncota în Liga a II-a, dar nici în Liga a III-a. Practic, Pavel Piroș s-a trezit automat în postura de a prelua el toate cheltuielile, situație de neacceptat pentru omul de afaceri arădean. „Oficialitățile locale din Pâncota s–au exprimat clar în favoarea întreruperii pe loc a finanțării clubului. Este clar că eu nu pot ține de unul singur un club de fotbal, drept pentru care suntem pe care să punem capăt proiectului Șoimii Pâncota, ce a început în Liga a IV-a și iată că se încheie după cel de-al doilea an de Liga a II-a”, spune cu regret Piroș. „Mai ales pe mine mă doare sufletul, căci am făcut parte din acest proiect și club până în anul promovării în Liga a III-a. Dar, trebuie să fim rea­liști, să ne dăm seama că până la urmă suntem un oraș destul de mic și avem destule de făcut pentru comunitate. Suntem aleși de oameni pentru oameni, iar dacă majoritatea a decis într-o direcție trebuie să o respectăm”, a punctat Ioan Boiciuc, noul viceprimar al Pâncotei și fost director sportiv al Șoimilor Pâncota.
Deschis discuțiilor pentru cedarea clubului în orice colț al țării
Din acest moment, lucrurile sunt cât se poate de clare. Șoimii Pâncota e scoasă la „mezat”, iar locul de ligă secundă pe care „alb-negrii” încă îl dețin s-ar putea să atragă ofertanți. „Clubul va fi ce­dat cu active și pasive. Fiindcă noile oficialități locale din Pâncota nu vor mai aloca bani pentru ultimele două salarii aferente stagiunii trecute și  s-au mai strâns și alte datorii în special la Federația Română de Fotbal, tot ce au de făcut noii proprietari ai clubului este să acopere pasivele. Ar fi vorba despre 2,7 miliarde de lei vechi, eu zic că nu e o sumă mare pentru o grupare de Liga a II-a. Mă poate contacta ori­cine din țara asta, clubul poate fi mutat oriunde după ce Consiliul Local Pâncota, membrii fondatori și Pavel Piroș ies defintiv din schemă”, anunță președintele pâncotanilor.  Pe de altă parte, Pavel Piroș recunoaște că a purtat niște discuții preli­minare cu unii oameni de afaceri interesați de locul de ligă secun­dă, doar că până astăzi nu avea certitudinea că autoritățile locale pîncotane optează pentru varianta înstrăinării clubului. Rămâne de văzut și cum se va rezolva și problema denumirii clubului, în cazul în care într-adevăr el se va muta în altă parte a țării. „Mie mi-ar plăcea să găsesc pe ci­neva din județul Arad să preia acest club. Am putea să-l aju­tăm cu terenul, cu baza spor­tivă din Pâncota, care e omo­- logată pentru Liga a II-a. Apoi, schimbarea numelui nu va mai fi treaba mea, deși, din câte știu eu, această operațiune poate fi negociată cu Federația Română de Fotbal. Sau, în cel mai rău caz, numele Pâncota va dăinui încă un sezon în Liga a II-a”, a adăugat șeful și admi­nistratorul unic al divizionarei secunde.
Patru fotbaliști prinși la mijloc
Practic, cu această ocazie, fotbaliștii și stafful tehnic care au muncit în stagiunea trecută află că nu-și vor mai încasa salariile pe lunile mai și iunie dacă clubul nu va fi cedat în schimbul acoperirii pasivului. Dacă nimeni nu bate palma cu Piroș, gruparea din Podgorie va intra în procedură de insolvență și apoi în faliment. Situația este și mai complicată pentru fotbaliștii care mai au contracte valabile cu Șoimii Pâncota și care nu-și pot depune deocamdată nici memorii la FRF, fiindcă au doar două luni neplătite. Aceștia sunt juniorii Daniel Dan, Cosmin Farcaș, George Pirtea și seniorul Radu Dubeștean. Vorbim doar despre cei de la prima echi­pă, căci „republicanii” sunt aproa­pe toți „agățați” prin înțelegeri semnate „Toți rămân pe loc deo­camdată. O să vorbesc personal cu ei, dar trebuie să aș­- tepte și ei să vedem ce varian­te de continuitate există, dacă există. Nu mai este un secret că dintre cei patru, George Pirtea e cel mai curtat, dar el va pleca doar pentru o înțele­gere bună pentru club doar în prima sau a doua ligă”, a mai precizat Piroș.
Fotbalul pâncotan repornește din județ
Așa cum a promis, noul primar și consilierii săi vor sprijini un nou club care să pornească din Liga a IV-a. Dan Pocrișer spunea că investițiile se vor concentra pe copiii și juniorii din zonă, dar și pe sportul de masă. „O să înscriem o echipă în Liga a VI-a sau a V-a, unde ne pri­mește AJF-ul. Nu cred că sunt necesare mai mult de 400-500 de milioane de lei vechi pentru primul an, important este să pornim la drum și să avem grijă de grupele noastre de copii”, a menționat vicele, Nelu Boiciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.