Într-o intervenție la Digi Sport, Răzvan Burleanu părea împăcat cu decizia luată ieri de majoritatea grupărilor din Liga a II-a, aceea de a îngheța campionatul de la locul 7 în jos, fără a mai retrograda nimeni, dar mai ales disputarea unui play-off între primele 6 clasate ce implică şi înjumătățirea punctelor. Clubul UTA este singura grupare dezavantajată grav de această decizie, din moment ce pierde 6 puncte în clasament și ajunge la 5, respectiv 6 puncte lungimi de undă față de contracandidatele sale. Președintele FRF susținea că
s-a „produs cel mai mic nivel de nedreptate pentru cluburile participante” și se vede că, într-adevăr, știe să numere. Cinci formații sunt pe deplin mulțumite de cele întâmplate miercuri, iar una, singura, pe numele ei UTA, cea mai titrată grupare fotbalistică din Provincie, total nedreptățită.
Clubul fanion al Aradului a reacționat ieri seară printr-un comunicat în care lasă de înțeles că va ataca decizia ce urmează a fi ratificată de Comitetul de Urgență și cel Executiv al FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În plus, „oficialii” arădeni fac apel la Centrul Municipal de Cultură Arad să deblo­cheze cele 2,9 milioane de lei, din fonduri ne­rambursabile câștigate la prima sesiune de proiecte în luna martie.
Dar iată comunicatul integral al Clubului UTA:
„Federația Română de Fotbal a prezentat pentru vot trei scenarii de încheiere a competiției Ligii a II-a. Se știa de dinainte că două din aceste trei scenarii vor primi foarte puține voturi, deoarece nu se pot realiza logistic și financiar. Cum s-a și întâmplat, de fapt. Scenariul 1: jucarea tuturor celor 14 etape rămase – 1 vot, scenariul 2: play-off / play-out cu înjumătățire de puncte – 0 voturi, scenariul 3: doar play-off cu înjumătățire de puncte – 15 voturi.
Federația Română de Fotbal nu a prezentat niciun scenariu viabil, fără înjumătățire de puncte, în care să primeze meritul sportiv.
Respectăm votul democratic al clu­burilor din Liga a II-a, vom demonstra pe teren forța UTA-ei.
Menționăm că F.R.F., organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minim 3 puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator.
Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru.
Facem un apel la autoritățile locale să susțină financiar perioada imediat următoare de pregătire și de competiție, o perioadă foarte costisitoare datorită pro­- tocolului special pentru această perioadă, care trebuie respectat. O perioadă costisitoare, dar foarte importantă pentru întreaga suflare arădeană. Legislația care reglementează perioada de stare de alertă permite extrafinanțarea cluburilor de drept public sau privat rămase în competiție în acest moment.
Suporterii clubului nostru trebuie să aibă încredere în noi că vom lupta până la final pentru ei și pentru noi.
HAI UTA! HAI ARADUL!”
Petrolul și Rapid au vrut
să întindă și mai mult coarda!
În finalul ședinței care a stabilit formatul finalului de sezon în Liga a II-a au avut loc scene și mai aiuristice decât decizia în sine. După ce formațiilor li s-au înjumătățit punctele, cei de la Petrolul au plusat și au cerut să se dispute 10 meciuri, tur-retur, nu 5, cum se stabilise.
Clubul Rapid agrease ideea, dar Răzvan Burleanu a intervenit. Președintele FRF a spus că deja a prejudiciat o echipă (m.a. UTA) prin reducerea avansului și că nu e posibilă această variantă.
După o pauză de 5 minute, Petrolul a revenit asupra declarației și a acceptat varianta inițială.

Recomandările redacției