Consiliul Naţional al Elevilor susţine propunerea Ministerului Educaţiei Naţionale din proiectul de Plan cadru de introducere a mai multor ore de sport în programa şcolară a elevilor din ciclul primar, însă pentru acest lucru consideră că ar fi necesare investiţii în bazele sportive din unităţile de învăţământ.

„Conform noului plan cadru al Ministerului Educaţiei Naţionale, pus în dezbatere până în data de 19 februarie 2013, elevii din clasele primare, a I-a şi a II-a, vor avea două ore de educaţie fizică, iar elevii claselor de a III-a şi a IV-a vor avea acelaşi număr de ore de sport şi o oră de ”Joc şi mişcare‘’. Consiliul Naţional al Elevilor, for consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale, îşi exprimă public susţinerea faţă de această modificare a planului cadru pentru învăţământul primar, respectiv introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară. Conform statisticilor, ţara noastră ocupă locul al treilea în Europa la capitolul supraponderalitate, iar o astfel de măsură ar fi benefică pentru generaţiile viitoare”, se arată într-un comunicat de presă al CNE remis.

Potrivit liderului CNE Iulia Miron, mişcarea este esenţială pentru dezvoltarea copiilor, pe lângă faptul că sportul echilibrează funcţionarea întregului organism, acesta are rol în educarea şi disciplinarea copiilor.

„Introducerea mai multor ore de sport pe săptămână pentru elevii din învăţământul primar este o măsură necesară, însă, pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime, trebuie investit în bazele sportive din unităţile de învăţământ”, a declarat Iulia Miron prin intermediul comunicatului de presă.

În opinia CNE, o soluţie ar fi atragerea unor surse financiare extrabugetare, care să fie accesate de către unităţile de învăţământ din România.

 

Recomandările redacției