CNSU propune ca elevii să aștepte redeschiderea școlilor până pe 8 februarie

0
491

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus vineri ca școlile să rămână închise până în data de 8 februarie, când începe semestrul II, iar cursurile să se desfășoare în continuare on-line. Mai precis, în hotărâre se arată că se propune „suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”. 

Hotărârea CNSU este motivată de „persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar”.

De asemenea, a fost aprobată lista statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc epidemiologic crescut. Pe lista țărilor, zonelor şi teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croaţia, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franţa, Polinezia Franceză, Republica Moldova, Namibia.

Totodată a fost actualizată componența Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și a fost actualizată lista
cu produsele medicale pentru care se majorează stocurile de urgență medicală necesare în procesul de vaccinare

Hotarare CNSU nr. 2 din 08.01.2021 

Anexa 1 la HCNSU 2

Anexa 2 la HCNSU 2

Anexa 3 la HCNSU 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.