Universitatea Aurel Vlaicu a găzduit, ieri, lansarea filialei arădene a Coaliției pentru Modernizarea României, condusă la nivel național de Alexandru Cumpănașu. La eveniment au participat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV; Alexandru Cumpănașu, președintele coaliției; vicepreședintele Raluca Bârsan; avocata Codruța Palcu, președinta Filialei Arad a Coaliției pentru Modernizarea României; prof. univ. Ciprian Preda, președintele Filialei Timiș; Claudia Boghicevici, vicepreșe­dintele Consiliului Județean Arad; Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt și reprezentantul Prefecturii; Eugenia Groșan, fost inspector școlar general, în prezent directorul Colegiului Național Elena Ghiba Birta; Marin Crișan, președintele Filialei Arad a Confederației Patronatului Român, precum și numeroși alți invitați. „Lansarea Filialei Arad a Coaliției pentru Dezvoltarea României are loc la UAV, pentru că universitatea noastră sprijină orice demers care are ca scop dez­- voltarea României. Coaliția condusă de domnul Alexandr Cumpănașu are cea mai largă reprezentare la nivelul societății, demersurile acesteia având ecou pe plan național și internațional”, a spus în deschiderea evenimentului prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV. În continuare, Claudia Boghicevici a promis membrilor coaliției că vor găsi în Consiliul Județean un partener corect, ori de câte ori vor avea nevoie. Raluca Bârsan a vorbit apoi despre calvarul prin care trec firmele românești atunci când vine vorba despre relația pe care o au cu statul. „Pentru început aș vrea să menționez că provin din mediul privat, din sectorul antreprenorial. Am constatat, din păcate, că firmele românești nu sunt sprijinite de stat, care avantajează firmele străine. De aceea trebuie să luăm atitudine. Dacă firmele românești mor, nu mai putem să vorbim despre creștere economică și dezvoltare”, a susținut Raluca Bârsan.
„Executivul să nu mai ia decizii fără consultarea cetățenilor”
În ceea ce-l privește, Alexandru Cumpănașu a ținut să mulțumească atât Universității Aurel Vlaicu, cât și Universității de Vest „Vasile Goldiș”, precum și celorlalți membri ai coaliției de la Arad pentru sprijinul de care a beneficiat și a ținut să menționeze că ONG-ul pe care îl conduce nu se va transforma în partid politic. „O societate politică sănătoasă poate să fie controlată din interior, dar aroganța distruge afectează mult scena politică românească, iar oamenii încep să-i penalizeze pe politicieni. Este nevoie de o coagulare a societății civile, iar Executivul să nu mai ia decizii fără consultarea noastră, a cetățenilor, nu pentru că am fi noi mai deștepți, ci pentru că noi trebuie să aplicăm aceste decizii sau noi suntem beneficiarii lor”, a spus printre altele Cumpănașu, care a mai vorbit despre experiențele nefericite pe care coaliția le-a avut pe vremea Guvernului tehnocrat, dar și despre pericolele care pândesc România.
În încheiere, avocata Codruța Palcu a transmis arădenilor că sunt așteptați, dacă vor să se implice în activitatea filialei. „Aș vrea să vă spun că intenționez să mă implic în activitățile care țin de programele noastre, care sper să aducă beneficii pentru societate. Vă aștept alături de noi”, a afirmat Codruța Palcu.

Recomandările redacției